Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
dinsdag 27 september 2016

De échte!

Het is zo'n 3½ jaar geleden dat ik voor het eerst op mijn blog repte over Unicat-garen. Hoewel het idee van verloopgaren natuurlijk niet nieuw is denk ik toch dat ik de eerste was die dit soort garen onder de aandacht bracht in Nederland (nee, ik bedacht het ook niet zelf - het idee is al "oud"). Vanaf het begin was dit garen niet aan te slepen, altijd te kort en op.
En hoe gaat dat met leuke, originele garens? Het idee wordt enthousiast ontvangen, opgenomen, nagemaakt, gekopieerd - soms onder dezelfde naam of eentje die er op lijkt. Niet alles is hetzelfde, de kleuren combinaties en -overgangen zijn lang niet altijd mooi, zelfs Kruitvat onderneemt een (mislukte?) poging.
Zouden al die "collega's" meelezen en gebruik maken van al die ideeën voor sjaals, kollen en omslagdoeken die ik heb opgezocht? Hier komen er weer een paar, want vanmiddag kwam er weer een lading Unicat (de échte) binnen, hoera!


Eerst moest de boel gelabeld en uitgezocht worden. Heel veel bolletjes staan al weer klaar om morgen verzonden of opgehaald te worden en dit is wat er overbleef - vanaf morgen in de winkel!
(bestellen mag ook altijd per mail, maar hou rekening met een levertijd die kan oplopen tot 4 weken).


Wow, wat mooi van de kleur Parelmoer, gemaakt door Nathalie. Ook dit patroon is gratis te vinden op Ravelry.Toch liever breien?
Hier komen er nog een paar!

Schitterende opslagdoek uit het boek "Sjaals Breien" van Marie Connoly.
Gebreid door Els Klijn met de kleur Lagune

Liever iets simpelers?
Schitterende kleur Butterfly in het patroon Hitchhiker van Martina Behm
Foto: Ravelry


In de loop van deze 3½ jaar blogde ik heel veel over dit garen, je vindt het allemaal terug (mét links naar zoveel patronen) onder het label Unicat.11 opmerkingen:

 1. Lieve Jeanet,

  ik geef je helemaal gelijk. Op Marktplaats kom je ook al van die namaak "Unikat" tegen.
  Ik begrijp sowieso niet dat ze dan de zelfde naam mogen gebruiken.
  En de kleurverloop en kleurencombinaties zijn inderdaad lang niet zo mooi.

  Lieve groeten Octavia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk Jeanet, je komt nu overal verloopgaren tegen dat aanschurkt tegen Unicat. Het is het nèt niet, maar als men nog niet heeft gewerkt met Unicat, is men er heel blij mee en tevreden over , heb ik gemerkt. Ik bewonder jouw doorzetting!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bol in jeanskleur, die ik tijdens mijn vakantie in Zeeland bij je kocht is inmiddels een sjaal naar het patroon van Wieke van Keulen geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeanet, nou kan ik m echt niet meer weerstaan! Maar ik woon in het buitenland, geen probleem?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen probleem, ik stuur zelfs naar Canada en Nieuw Zeeland :-)

   Verwijderen
  2. dan ga ik voor de rol op de linkerfoto, derde rij, tweede van rechts (blauw/aqua)

   Verwijderen
 5. Prachtig garen. Ik wil er echt nog eens een keer wat mee doen.
  Fijne dag,
  liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Door jouw blog ben ik verslaafd geraakt aan deze mooie bollen wol en ben ik speciaal omgereden om in je winkel te kijken naar Unikat (en te kopen). Ze blijven prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maravilhosos estas lãs.
  Um xale mais lindo que o outro.
  Parabéns.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, gelukkig mag ik ook de originele Unikat verkopen! Maar wat zie ik hier: de Duinen, en haast in dezelfde kleur als dat ik hem maakte! Het is net of ik mijn eigen sjaal hier op de foto terug zie! Gelukkig plaatste ik hem al op 15 september op mijn FB, anders zou je haast denken dat ik hem van jullie gekopieerd heb! Wat een toeval!
  Groetjes Monique

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...