Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

Van 24 t/m 28 juli zijn we open van 9.00 - 13.00 uur!

's Middags zijn we gesloten.

vrijdag 16 september 2016

Simpel

Het gebeurt nog wel eens: je komt in een leuke wolwinkel (de mijne, grijns!), je ziet prachtig garen, wordt een beetje verliefd op de kleuren, de zachtheid, de uitstraling. Spontaan neem je wat mee, de kleurtjes die je aanspreken. Eerst leg je het nog een paar dagen op je tafel, aait de bolletjes af en toe, maar omdat je niet precies weet wat je ermee wilt verdwijnt het toch in je kast.
En daar liggen ze dan, enkele bolletjes in verschillende kleuren...
Ik moest daar aan denken toen ik deze sjaal zag! Simpel, mooi door eenvoud en je kunt die wees-bolletjes prachtig kwijt!

Granny Takes A Dip Crochet Super Scarf | Caron | Yarnspirations | A pop of…:

Een granny-stripe-achtig patroon (lijkt op deze), waar je ook aardig mee kan variëren. Wil je de sjaal luchtiger en open? Gebruik dan dubbele stokjes, liever wat compacter? Haak halve stokjes! Etc...
Het patroon van deze sjaal kun je hier gratis downloaden. Gebruik gerust verschillende kleuren in grotere vlakken. Of verschillende materialen (van ongeveer dezelfde dikte) in één kleur!

 

Maak 'm zo groot, zo breed, zo lang of kort als je zelf wilt. Simpel maar prachtig!
En heb je geen restjes? Morgen zijn we weer open vanaf 9 uur! :-)
(Ik ben volgens mij de enige in wolwinkelland die adviseert om in je restjesbak te duiken......)

Het regent hier pijpestelen, héérlijk! Superweer :-)

5 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...