Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 2 augustus 2016

Kleurrijk

Ziezo, ik zit! Even dan.... want ik moet écht nog wel even puinruimen in de winkel :-)
Het was vandaag het ultieme haak- en breiweer met de hele dag miezer en nattigheid. En daar dachten heel veel mensen ook zo over want het was een komen en gaan van haaksters en breisters. Héérlijk als en spontane ontmoetingen plaatsvinden, niets is zo leuk als samen kletsen over een gemeenschappelijke hobby  en het wordt uiteraard nóg gezelliger als er snel nog wat bolletjes tot een cake moeten worden gedraaid!


En wees eerlijk, het is sokken-brei-weer! Je kunt kiezen voor wolletjes met een kleurtje zoals deze, of kies je voor een van de Zeeuwse sokken?


Of ga je voor écht apart en kleurrijk? Dan is dit misschien wat voor jou?

20160705-img_0874_small2 20160705-img_0882_small2

Deze sokken vond ik op Ravelry waar je het Engelse patroon kunt kopen. Kies voor het garen een langzaam verlopende sokkenwol (bijv. Invicta Colour, maar er zijn er nog veel meer). Deze sokken worden gebreid vanaf de teen naar het boord. 

De smaak te pakken? Hier en hier vind je nog andere patronen van dezelfde ontwerpster.

20160414-img_7899_small220160426-img_8557_small



7 opmerkingen:

  1. Ik geniet van de dagelijkse blog! En zowel gisteren als vandaag is het wel handwerkweer, ook op een camping. Schitterende sokken! Ik zal nog eens verder gaan met het gehaakte tasje dat ik pas kocht. Het loopt scheef, ik heb teveel steken, de zijkanten zijn niet goed, maar het zal een keer lukken! En ik geniet van het truienboek, zeker als vrouw van een Zeeuw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oow wat een leuke sokken allemaal!
    Klinkt als een knus dagje zo!!
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige kleurrijke sokken!!!!!!! (hebbe, hebbe, hebbe!)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is mijn oude buurmeisje op de eerste foto, bij de wolwinder! Zij leerde me ooit breien :-) Nu hebben we elkaar al jaren niet gezien, maar wel weer contact via Facebook. Leuk om haar hier tegen te komen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb nog nooit gedacht aan het breien of haken van sokken, maar deze zien er allemaal echt aantrekkelijk uit.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen
  6. De Zeeuwse sokken zijn geweldig. Maar ik "moet" eerst mijn quilt van schortenbont afmaken...

    BeantwoordenVerwijderen