Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 2 augustus 2016

Kleurrijk

Ziezo, ik zit! Even dan.... want ik moet écht nog wel even puinruimen in de winkel :-)
Het was vandaag het ultieme haak- en breiweer met de hele dag miezer en nattigheid. En daar dachten heel veel mensen ook zo over want het was een komen en gaan van haaksters en breisters. Héérlijk als en spontane ontmoetingen plaatsvinden, niets is zo leuk als samen kletsen over een gemeenschappelijke hobby  en het wordt uiteraard nóg gezelliger als er snel nog wat bolletjes tot een cake moeten worden gedraaid!


En wees eerlijk, het is sokken-brei-weer! Je kunt kiezen voor wolletjes met een kleurtje zoals deze, of kies je voor een van de Zeeuwse sokken?


Of ga je voor écht apart en kleurrijk? Dan is dit misschien wat voor jou?

20160705-img_0874_small2 20160705-img_0882_small2

Deze sokken vond ik op Ravelry waar je het Engelse patroon kunt kopen. Kies voor het garen een langzaam verlopende sokkenwol (bijv. Invicta Colour, maar er zijn er nog veel meer). Deze sokken worden gebreid vanaf de teen naar het boord. 

De smaak te pakken? Hier en hier vind je nog andere patronen van dezelfde ontwerpster.

20160414-img_7899_small220160426-img_8557_small7 opmerkingen:

 1. Ik geniet van de dagelijkse blog! En zowel gisteren als vandaag is het wel handwerkweer, ook op een camping. Schitterende sokken! Ik zal nog eens verder gaan met het gehaakte tasje dat ik pas kocht. Het loopt scheef, ik heb teveel steken, de zijkanten zijn niet goed, maar het zal een keer lukken! En ik geniet van het truienboek, zeker als vrouw van een Zeeuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oow wat een leuke sokken allemaal!
  Klinkt als een knus dagje zo!!
  Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige kleurrijke sokken!!!!!!! (hebbe, hebbe, hebbe!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is mijn oude buurmeisje op de eerste foto, bij de wolwinder! Zij leerde me ooit breien :-) Nu hebben we elkaar al jaren niet gezien, maar wel weer contact via Facebook. Leuk om haar hier tegen te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb nog nooit gedacht aan het breien of haken van sokken, maar deze zien er allemaal echt aantrekkelijk uit.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Zeeuwse sokken zijn geweldig. Maar ik "moet" eerst mijn quilt van schortenbont afmaken...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...