Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 17 augustus 2016

Eruit...........!

Ook in de wol-branche zijn er trends, hypes en dingen die voorbij gaan. Denk nog eens aan die sjaaltjes-garens waar je aan de zijkant moest breien en je zo'n roezelding kreeg! Mateloos populair toen maar je ziet ze nu nergens meer. Gelukkig zijn er ook dingen die bljiven. Tijdloze garens, af en toe een kleurtje erbij of eraf - maar al zolang in de winkels verkrijgbaar omdat het zijn kwaliteit al bewezen heeft.

Maar zo kan het dan tóch gebeuren dat er een draadje uit het assortiment gaat wat ik persoonlijk héél jammer vind (eeeh, deze zin rammelt, maar je begrijpt me wel). Rowan heeft voor a.s. winter een paar kwaliteiten uit het assortiment gehaald, waaronder de Kidsilk Haze Stripe. Nee.....! :-(

Ik blogde al eerder over dit garen hier en hier. Helaas zijn enkele kleuren al niet meer leverbaar, maar ik heb nog wel even wat ingekocht omdat ik dit garen zooo mooi vind.

Kleur 203 - Frost
(het plaatje van de trui is donkerder dan de werkelijkheid, de bollen geven de kleuren goed weer)


Kleur 364 - Khaki 
Beetje blauw/groen/ legergroenig.
en kleur 357 - Avocado
Prachtige groentintjes!

De bollen van 50 gram/420 meter zijn gemeleerd, 70% mohair en 30% zijde (€ 25,95). Je kunt al met 1 bol hele mooie dingen maken! Of durf te combineren, zo is deze sjaal van de Kidsilk gecombineerd met prachtig sokken garen:

(foto Ravelry)

Uiteraard kan dit garen gecombineerd worden met de effen kleurtjes Kidsilk (die - hoera! - nog wel in de collectie blijven).
Dus bij deze: vind je dit ook zo mooi? Sla dan nog wat in, want nabestellen gaat helaas niet meer...


2 opmerkingen:

  1. Dat zijn wel HELE mooie kleuren, die er nu uit gaan. Begrijpelijk is het wel, want je kunt niet alles blijven behouden. vernieuwingen zijn ook nodig. Maar jammer blijft het. Nog een fijne dag en groetjes van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige garens, waarmee je mooie moderne kleding kunt maken. Jammer dat Rowan deze uit de collectie haalt.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...