Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 3 augustus 2016

Feather and Fan

Ben je nog op zoek naar een prachtig, luchtig haakpatroon voor een sjaal of omslagdoek? Kijk dan even op het blog van Kirsten Haak maar Raak (of via Ravelry).
Ze beschreef het patroon Feather and Fan, in het Nederlands mét een haakschema.

(Foto: Kisten Ballering)

Je kunt het patroon eenvoudig groter, breder, smaller of langer maken - precies zoals je wilt.
Kirsten gebruikte voor deze ruime stola zo'n 1600 meter Alpaca (meters zeggen meer dan grammen!) en haakte op nld 3,5mm Je kunt verschillende kleuren gebruiken of effen - net wat je wilt - kies in elk geval voor een lace-garen.
Vergeet je sjaal niet te blocken (nat opspannen), daar wordt hij echt mooier van :-)


Foto's en patroon: Haak maar Raak
3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...