Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 3 augustus 2016

Feather and Fan

Ben je nog op zoek naar een prachtig, luchtig haakpatroon voor een sjaal of omslagdoek? Kijk dan even op het blog van Kirsten Haak maar Raak (of via Ravelry).
Ze beschreef het patroon Feather and Fan, in het Nederlands mét een haakschema.

(Foto: Kisten Ballering)

Je kunt het patroon eenvoudig groter, breder, smaller of langer maken - precies zoals je wilt.
Kirsten gebruikte voor deze ruime stola zo'n 1600 meter Alpaca (meters zeggen meer dan grammen!) en haakte op nld 3,5mm Je kunt verschillende kleuren gebruiken of effen - net wat je wilt - kies in elk geval voor een lace-garen.
Vergeet je sjaal niet te blocken (nat opspannen), daar wordt hij echt mooier van :-)


Foto's en patroon: Haak maar Raak




3 opmerkingen: