Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 17 augustus 2016

Eruit...........!

Ook in de wol-branche zijn er trends, hypes en dingen die voorbij gaan. Denk nog eens aan die sjaaltjes-garens waar je aan de zijkant moest breien en je zo'n roezelding kreeg! Mateloos populair toen maar je ziet ze nu nergens meer. Gelukkig zijn er ook dingen die bljiven. Tijdloze garens, af en toe een kleurtje erbij of eraf - maar al zolang in de winkels verkrijgbaar omdat het zijn kwaliteit al bewezen heeft.

Maar zo kan het dan tóch gebeuren dat er een draadje uit het assortiment gaat wat ik persoonlijk héél jammer vind (eeeh, deze zin rammelt, maar je begrijpt me wel). Rowan heeft voor a.s. winter een paar kwaliteiten uit het assortiment gehaald, waaronder de Kidsilk Haze Stripe. Nee.....! :-(

Ik blogde al eerder over dit garen hier en hier. Helaas zijn enkele kleuren al niet meer leverbaar, maar ik heb nog wel even wat ingekocht omdat ik dit garen zooo mooi vind.

Kleur 203 - Frost
(het plaatje van de trui is donkerder dan de werkelijkheid, de bollen geven de kleuren goed weer)


Kleur 364 - Khaki 
Beetje blauw/groen/ legergroenig.
en kleur 357 - Avocado
Prachtige groentintjes!

De bollen van 50 gram/420 meter zijn gemeleerd, 70% mohair en 30% zijde (€ 25,95). Je kunt al met 1 bol hele mooie dingen maken! Of durf te combineren, zo is deze sjaal van de Kidsilk gecombineerd met prachtig sokken garen:

(foto Ravelry)

Uiteraard kan dit garen gecombineerd worden met de effen kleurtjes Kidsilk (die - hoera! - nog wel in de collectie blijven).
Dus bij deze: vind je dit ook zo mooi? Sla dan nog wat in, want nabestellen gaat helaas niet meer...


2 opmerkingen:

  1. Dat zijn wel HELE mooie kleuren, die er nu uit gaan. Begrijpelijk is het wel, want je kunt niet alles blijven behouden. vernieuwingen zijn ook nodig. Maar jammer blijft het. Nog een fijne dag en groetjes van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige garens, waarmee je mooie moderne kleding kunt maken. Jammer dat Rowan deze uit de collectie haalt.

    Groetjes, Margaret

    BeantwoordenVerwijderen