Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 1 mei 2015

Grote stappen

In de zomertijd ben ik vaker aan het haken dan aan het breien. Ik las mijn blog wat terug en zag dat ook in de onderwerpen op mijn blog. Tijd voor weer wat breien dus!

Deze sjaal is er eentje van "grote stappen - gauw thuis". Het is nl. gebreid met de zgn. Luie Wijven-steek: je schiet lekker op!
Je kunt voor een dergelijke sjaal eigenlijk elk garen nemen wat je wilt, neem in elk geval wat grotere naalden dan op het etiket staat geschreven,
Deze sjaal vond ik op Ravelry, waar je een gratis Engelse beschrijving kunt vinden. Je vindt een filmpje met deze steek hier. (1 nld luie-wijvensteek, 5 naalden recht breien, da's alles!). Hier in het blauw gebreid van lace-garen in wol. Omdat je veel "gaten" breit, heb je niet zoveel garen nodig. Dit steekje is ook heel mooi voor lintjes-garen.

Zoals deze prachtige "Esperanza", een lintjesgaren met af en toe wat spikkels in goud of zilver. Op een bol van 100 gram zit 180 meter (€ 8,95) en van 2 bolletjes maak je met een luie wijvensteek een heerlijk zomers sjaaltje (100 % katoen). Breien op naalden 8 mm (nóg meer grote stappen).


De voorraad van dit garen is beperkt, op = op. 
Verzenden van de bolletjes kan in een envelop (€ 3,95.)(Eigenlijk had ik natuurlijk een sjaaltje klaar willen hebben met dit materiaal, maar dat lukte uiteraard niet in de mei-vakantie die niet voor iedereen mei-vakantie is!)


3 opmerkingen:

 1. Hele leuke sjaal, ik heb nog wat lacegaren liggen, misschien dit eens mee proberen? Dankje voor de tip. Maar ook hieronder heb ik een paar superleuke blogjes gemist, dat babydekentje is echt schattig! En de reclame voor jullie toerisme moet je zeker doen hoor Jeanet, we komen binnenkort nog wel eens langs.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig. Voor mij hoort breien ook meer bij de winter. Jouw sjaal laat zien dat het ook best in deze tijd van het jaar kan. Hij ziet er prachtig uit.

  Fijn weekend, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een grappige steek, bedankt voor de link, dat g a ik een keer uitproberen. Gr jacoline

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...