Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 9 mei 2015

Chandelier

Tussen de bedrijven door werden deze week ook nog een aantal pakketten met wol bezorgd. Op sommige draadjes wachtte ik al heel lang.... maar geduld is een schone zaak, he? (oei, maar niet mijn sterkste kant)

Jullie kennen mijn liefde voor de kleurige Noro-bolletjes. Telkens komt er weer wat nieuws bij, en deze week kreeg ik drie kleurtjes van de Silk Garden 4-Ply (vroeger bekend als Silk Garden Sock).


Om te zoenen, deze kleurtjes!

Silk Garden 4Ply is een garen op sokkendraad-dikte, 40% wol, 25 % zijde, 10% mohair en 25% polyamide. Er zit 150 meter op een bol van 50 gram ( € 11,95 per bol) en heeft een prachtig verloop.
Zo breide Wieke van Keulen haar Chandelier sjaal met dit garen - die staat echt op mijn verlanglijst!


Gecombineerd met een effen draad (bijv. Rowan Fine Tweed of effen sokkengaren). Het patroon van Wieke is zeer uitgebreid, en hier te bestellen (of bij ons te koop in combinatie met breigaren).


Met de veelheid aan kleuren in de Silk Garden 4Ply is er altijd een prachtige combinatie te maken! 
Ook op Ravelry kun je het patroon bestellen (Nederlands of Engels).
Het is een veelzijdig ontwerp, dat blijkt maar weer uit de prachtige sjaal die Wies van dit patroon maakte, maar dan met héél ander garen, nl. Aade Long dat ze bij ons kocht.


Ook werd de kast Filigran weer bijgevuld en heb ik weer alle gewenste kleurtjes van de Noro Taiyo 4 Ply (je weet wel, o.a. van het Venster-ruitjes-kolletje!)Zo, tijd om te stoppen! Inspiratie weer genoeg voor deze week. Ik ga weekend houden, "rustig aan doen" enzo :-)

2 opmerkingen:

  1. Oh ja, ook op mijn verlanglijstje! Prachtig patroon!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige wolletjes weer! Ja, die sjaal zou ik ook wel willen, maar momenteel ben ik begonnen aan de begonia swirl, misschien daarna?
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...