Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

zaterdag 2 mei 2015

Vilten

Eerder liet ik jullie al eens zien wat een prachtige dingen je kunt maken van Aade Long-garen, je vindt het hier op een rijtje. Maar nu heeft Jellina weer iets nieuws aan het rijtje toegevoegd, kijk maar mee:

Foto
Hoe mooi is deze tas! Kreun, mijn wensenlijstje wordt zo alleen maar langer.... :-)
Op het blog van Jellina kun je terug vinden hoe zij deze tas maakte (gehaakt!). Ze maakte gebruikt van het feit dat deze Aade wol vervilt in de machinewas - precies mooi om dit effect te krijgen. Superstevig ook! (Uiteraard kun je deze techniek ook gebruiken met breien).

Hier een foto van haar tas vóór het vilten:

Foto

en erna:

Foto

Deze tas maakte ze al eerder, met hetzelfde garen (regenboog), je vindt het hier op Jellina's blog.

Picture

Die zag er eerst zo uit:

Foto
O jongens, ik wou dat ik een een paar nachten door kon gaan....de dagen zijn te kort.
(zonder de volgende dag van chagrijn om te vallen uiteraard....!)6 opmerkingen:


 1. Wow, wat een prachtige tas en wat een geweldig garen! Het vilt echt prachtig.

  Fijne zondag en een lieve groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt prachtig... Ik heb net zo'n wensenlijst als jij, die groeit ook alsmaar...
  Heel fijne zondag,
  Liefs,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn echt prachtig geworden, en weet je als je meer tijd hebt. Wil je gewoon nog meer maken. Zo werkt dat gewoon.
  liefs Danny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig. Zelf heb ik me nog niet aan het vilten gewaagd. Lijkt me eng om zo'n mooie tas te wassen en te moeten afwachten hoe hij er daarna uitziet.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zooo! Mooi gemaakte tas, heb meteen even bij Jellina gekeken

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...