Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

vrijdag 1 mei 2015

Simpel

Liet ik vanmorgen jullie het Esperanza bandjes-garen zien... vergat ik er wel bij te vertellen dat ik natuurlijk al wel wat had gebreid met dit garen (maar niet in luie wijvensteek). Dus bij deze nog maar even. Heel simpel, een korte sjaal in 2 kleuren ( 2 bolletjes opgebreid)


Gewoon voor van die koude dagen als vandaag (brrr, vanmiddag zette ik de deur van de winkel open en wat kreeg ik het koud!), in je jas, op een shirt - of wat je maar wilt.


Of je zet het sjaalje vast als een kol, of in een puntje? Het patroon is simpel: 40 steken opzetten met nld. 8 - 6 naalden tricotsteek, 6 nld. averechtse tricotsteek. Geen voor- of achterkant en dat is met een sjaaltje handig. En ook een fijn breien voor beginners!


Ik breide een bolletje op en begon ergens halverwege aan een tweede kleur. Net even anders :-)Ik hou erg van kollejtes, ik verlies sjaals altijd of ze blijven ergens achter hangen bij het werk.
Als je 2 bolletjes op breit, kun je een kol maken die 2 x rond je hals past.


De kleurtjes vind je in de blogpost van vanmorgen.1 opmerking:

  1. Heel mooi en de kleuren zijn super...
    Ik wens je een heerlijk weekend,
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...