Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdagvan 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************

LET OP: De winkel is vanaf 3 maart open op afspraak! Je kunt ons altijd bereiken via info@blij-dat-ik-brei.nl of telefonisch op de normale winkeltijden. Uiteraard kun je altijd terecht in onze webshop.

woensdag 6 mei 2015

Streepjescode!

Het gebeurt me niet vaak - maar vandaag ben ik echt even wat inspiratie-loos. Even te veel op het plankje, denk ik zo, Gelukkig hebben we een archiefje aangelegd :-)

En bij het doorspitten van mijn favorietenlijst en pin-borden kwam ik deze streepjesdeken tegen:


Gevonden op Ravelry. Hoe simpel kan het zijn, deze streepjescode-deken. Op Ravelry staat niet meer dan een summiere beschrijving, dus je kan los gaan met je eigen fantasie. De deken bestaat uit lange stroken (van verschillende breedtes), helemaal gebreid in ribbelsteken (alles recht). De basiskleur is grijs en verder is er gestreept dat het een lieve lust is. Vooral geen regelmaat :-)

Foto's en idee Craftivore - Ravelry

Soms is simpelheid, eenvoud en niet-te-veel-tellen precies wat je nodig hebt, toch?
Heb je restjes van de Zeeuwse deken (want die nadert zijn finale), dan is dit een mooi idee voor de volgende deken, Compenseert dan ook prima de telpatronen waar je de laatste maanden misschien op hebt ge
zwoegd :-) 

5 opmerkingen:

 1. Ziet er heel mooi uit op z'n geheel..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. jaaaaaa die is leuk, volgens mij heb ik die ook gepind om ooit alle restjes in te verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prima oplossing voor restjes Jeanet, maar zwoegen met de patronen van de meebreideken???? zoo moeilijk zijn ze ook weer niet hoor!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hetzelfde idee kun je gebruiken voor een gehaakte deken van restjes. Lekker makkelijk veel garen weghaken of in jouw geval wegbreien. Resultaat: een prachtige deken. Dank je voor de tip.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 5. weet niet of ik dit mag vermelden, maar was op fb een groep waar ze deze als kal deden en noemt regenboogdeken...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...