Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 13 februari 2014

Voorpret!

Vandaag gaat in Zwolle de Handwerkbeurs weer van start! Meer dan 160 exposanten (mooi woord!) met een keur aan waren staan er weer. Van alles op het gebied van breien, haken, borduren, quilten, spinnen, weven, kantklossen en nog veel meer!


De afgelopen weken hebben veel mensen aan mij gevraagd of ik ook  een stand heb op de beurs. Helaas, ik heb besloten om dat niet te doen! Voor een kleine ondernemen als de onze is dat een logisitieke operatie die ik niet kan overzien. Zwolle ligt niet echt naast de deur (hemelsbreed 200 kilometer), dat zou dus overnachten worden. En 5 dagen weg van de toko hier.... ik heb maar besloten om dat Ali en de kinderen niet aan te doen :-)

Maar ik ga wél als liefhebber, toerist, blogger. We gaan a.s. zaterdag (waarschijnlijk de drukste dag, - maar dat geeft niets, wij zijn er ook!) met de trein. Je moet er wel wat voor overhebben, want de treinreis duurt (dankzij werkzaamheden aan het spoor) 4 uur, en terug nog een keer. 


We kunnen ons hart helemaal ophalen, we gaan langs onze favoriete stands, proberen nieuwe dingen, gaan een workshop doen bij Blomsterstuga.


En voor mij is het de gelegenheid om "oude" bekenden te ontmoeten, collega's, medeblogsters, lezers, en nog veel meer. Even langs de stand van Soed Idee (van het leuke initiatief van Randje per Week), Klaziens Kreatie, langs de  Gelderse mutsjes en beursjes van Ankie en Gonnie Grevers, de nieuwe knuffels bekijken bij Zij Maakt Het, een ontmoeting met Sascha en nog veel, veel meer!


Foto: Ze zitten er allemaal klaar voor, in de ijsselhallen in Zwolle, van morgen tot en met zondag is er hanwerkbeurs,  mijn dochter, Anna van Gils en ik staan samen in de stand.

Wat erg lastig is? Ik loop er met een dubbele pet! Heerlijk onbezorgd als liefhebber, genietend van de veelzijdigheid van het gebodene, van al die mensen die handwerken óók leuk vinden. De andere pet is van mijn winkel en blog: wat is hip en trendy, wat vinden mensen leuk, waar moet ik beslist eens over bloggen, wat mis ik nog in mijn assortiment (en kom ik wel tegen op de beurs)....

Voorlopig hebben we in elk geval veel voorpret!

En voor wie thuisblijft: Ali neemt de winkel zaterdag over. We zijn zaterdag open van 9.00 - 13.00 uur. Zaterdagmiddag is de winkel gesloten!

11 opmerkingen:

  1. Veel plezier! O jee, vier uren heen en terug.... Handwerkje mee in de trein?
    Groetjes,
    Akkelien
    debreimeisjes.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie weet lopen we wel naast elkaar. Ook wij maken een lange reis op zaterdag vanuit Limburg. Veel plezier en lieve groet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. veel [plezier ik sla een keerrtje over maar doe iedereen de groeten en vooral geniet ervan
    Groetjes Albèrtje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel plezier op de beurs, wou dat ik ook kon gaan!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel veel plezier, heb een topdag gehad en nog wat voor je overgelaten (lol). Heel veel plezier. Wij moesten er ruim 1,5 uur voor rijden, maar zeer de moeite waard.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben vandaag geweest, ik heb GENOTEN. Veel mooie dingen gezien, heerlijke aankopen gedaan. Jeannet, geniet er van zaterdag.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik sla deze keer over ..... heel plezier gewenst.
    In blogland komen er vast wel foto's voorbij.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ook mijn zus en ik zijn vandaag geweest. Ik hoefde slechts 2 uur te treinen vanuit Noord-Holland. Heel veel leuke dingen gezien. Eindelijk het patroon van Jacobus bij Zij maakt het gekocht en nu andere leuke dingen. Echt een aanrader deze beurs.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk he die voorpret.
    Ik ga op zondag. Voor mij is het makkelijk om te gaan want ik woon in Zwolle dus eventjes op de fiets.
    Vier uur treinen tjonge das erg veel he, acht uur in totaal.
    Ik wens je een hele fijne leuke en gezellige dag toe.
    Geniet ervan!

    groetjes, Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Het is de moeite waard hoor.Wij waren er vrijdag al om 20 over 10 en pas om kwart voor 5 weer naar huis... Heel veel te zien en te doen... Ik wens je een goede reis naar Zwolle en een hele fijne inspirerende dag...

    Groetjes,
    Trees

    BeantwoordenVerwijderen