Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
woensdag 26 februari 2014

Carnaval

Komend weekend breekt in sommige delen van ons land het Carnaval weer los. Eerlijk gezegd heb ik er helemaal niets mee, ik ben er ook niet mee opgegroeid. Maar voor al die feestvierders die nog geen kostuum hebben (en tijd over): deze feestelijke pruik kun je zelf haken:

Curlicues made with sock yarn and size D hook.  Chain different lengths, 3 single crochet into each chain.  Very addictive!

Ik kan helaas de link die bij de foto hoort niet meer terugvinden. Het is echter niet moeilijk. Maak een kommetje dat op je hoofd past. Maak daaraan de slierten: maak een rij lossen (verschillende lengtes) en haak in elke losse 2 vasten of 2 stokjes. Je kunt op de slierten die helemaal onderop zitten eerst een gewone rij stokje doen, en pas aan het einde 3 stokjes per losse..


3 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...