Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************donderdag 27 februari 2014

The Gladiator en zo...

Als je ooit hebt gedacht dat je vooral voor meisjes en vrouwen moet breien, dan zal ik je nu eens wat anders laten zien (o jongens, wat zijn er toch leuke, bijzondere, unieke dingen te vinden op het wereldwijde web!).

Wat denk je van deze stoere Gladiator - net echt!


Naast zijn stoere blik, spierballen en Romeinse outfit vallen natuurlijk die mooie gebreide polsmoffen op! Dit vond ik (weer) op Ravelry. Dit is "Februari" van de Man in knitwear-kalender. Je kunt op deze website de patronen kopen van deze (nog komende) kalender, zowel digitaal (elke maand een patroontje voor een stoere kerel) of aan het eind van het jaar een écht kalender.

Meer zien? Dit is Januari:


En dit is de voorkant:


Het is bijna maart..... :-)

Je begrijpt dat deze patronen in het Engels zijn. Ik krijg weer zóveel telefoontjes, mailtjes, facebookberichtjes over de Engelse patronen, en soms zijn dat niet altijd aardige. Als ik Nederlandse patronen kán vinden zet ik het er echt bij. Maar ik wil jullie deze Engelstalige niet onthouden voor al die lezers die wél een Engels patroon kunnen lezen. Ach, en deze is ook leuk om alleen plaatjes te kijken toch? 
Bedenk maar zo: veel patronen zijn ook niet in het Spaans, Chinees, Arabisch, Russisch en Swahili.... en in veel breiboeken die in een handwerkwinkel zijn te vinden staan wel Nederlandse patronen. 

12 opmerkingen:

 1. Jeanet,
  Tis toch wat! Zeuren die mensen nog steeds over Engelse patronen?
  Dan breien zij die toch niet!
  Ik kijk er met genoegen naar!
  Groet,
  Marielle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je echt een patroon wilt breien en je kunt geen Engels lezen dat is er altijd wel iemand die je wil helpen. Niet zeuren dus, maar als je hulp nodig hebt gewoon vragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeanet,
  I wish I could help you and the others in translation, but I have the "problem" of not knowing the "terms". So I ask my mom.
  This is a win-win for both.
  I always love your posts!!! Whether I will try to duplicate a pattern is up to us. I know if I really wanted to... I would find a way.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mmmm Jeanet dat is lekker wakker worden!
  Ik kan dan wel niet breien, maar kijken kan ik goed hoor ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gezeur! 99,9 % van dat wat je laat zien zal ik nooit breien, maar het is zo mooi om naar te kijken! Zoveel originele ideeën die voor bij komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat vervelend is dat met steeds weer ddezelfde vragen.
  Ik denk maar zo: Waar een wil is, is een weg.
  Bedankt voor het laten zien van al die patronen en voorbeelden. Ik geniet ervan.

  Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is nog eens leuk bij het ontbijt!!! Mooie jongens, stoere knapen!!!
  Maar zolang er nog geen directe verzoeken van mijn mannen komen, blijf ik nog even bij de vrouwendingen om te breien en haken :-)))).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een heerlijke mannen......breien is weer stoer!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nou, dat is nog eens een leuke kalender! :D

  En lieve mensen: stop met zeuren en leer engels!
  Het is echt goed te doen. Misschien een leuke uitdaging voor 2014?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jongens, als ik die polsmoffen brei, krijg ik dan de gladiator er bij? Kun jij dat 'even' voor me regelen Jeanet?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vervelend dat je onaardige berichtjes krijgt! Op internet is de vertaling van engelse breitermen zo gevonden. Blijf gewoon alles wat je mooi vindt laten zien want er zit veel moois en 'lekkers' ;-) tussen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Echt raar dat mensen onaardige mailtjes gaan sturen. Ook ik ben slecht in Engels, maar ben sowieso slecht in patroon lezen. Soms probeer ik het, vaak lukt het niet, maar dan heb ik het wel geprobeerd. En soms is het gewoon luiigheid, dan zoek iets vergelijkbaars in het Nederlands. Ik ben blij met dit blog!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...