Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 24 februari 2014

Blaadjes-kussen

Het baby-dekentje op mijn blog is een echt succes. Heel veel mensen hebben het al gebreid. De beschrijving geeft naald voor naald aan wat je moet doen, en het is daardoor ook voor de minder ervaren breister goed te doen (echt waar!). Maar wat te doen als je geen baby meer hebt die je kan plezieren met een dekentje? Dan maak je een kussen!



Je maakt 4 vierkantjes van dit patroon op naalden 10 en je hebt dit prachtige kussen. Voor een ruim kussen van ca 45 x 45 cm gebruikten we 4 bollen Peru (à € 4,95). De achterkant is ook gebreid.

Dit patroontje is dit keer niet gratis en ook niet los te koop. Je krijgt het bij aankoop van de wol. De Peru is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Heel af en toe is er een kleurtje tijdelijk op, maar wordt altijd snel weer bijbesteld. 


Toch liever het dekentje?
Klik dan hier.


4 opmerkingen:

  1. Wow.... dat is een mooi kussen geworden!!!
    En wat een goed idee zo!!
    Prachtig!!

    Groetjes,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt heel mooi als kussen ook! Maar het dekentje blijft schattig!
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw, als kussen ook prachtig! Ik moet mijn dekentje nog steeds alleen maar voeren, verder is hij al lang af. O, maak nou eens af Monique!
    Groetjes Monique.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Daar hebben denk ik meer handwerksters last van..ik hoop voor je dacht hij intussen af is. De mijne nog niet ��

    BeantwoordenVerwijderen