Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 18 februari 2017

Lake district

Het is al jaren geleden dat wij op vakantie zijn geweest maar dat weerhoudt ons er niet van om plannen te maken voor ooit. In de plannen zitten verschillende categorieën. Haalbare (op lange termijn dan) en totaal-niet-haalbare-maar-dromen-mag-vakanties. Een haalbare op termijn (we zeggen niet op welke termijn!) lijkt ons Lake District in Engeland. Althans, dochterlief en ik zien dat wel zitten. De mannelijke helft van ons gezin vraagt zich af "lake-watte?" en haken al af bij de wetenschap dat het Lake District het natste stukje van Engeland is.

Afbeeldingsresultaat voor lake district

Maar kíjk nou! Hier word je toch prompt verliefd op? Logeren in een cottage, ontbijten met bacon and beans en dan - in de regen - de paden op, de lanen in.... 
Wij dromen er lustig op los. We bekijken nog maar eens de film over Beatrix Potter en begrijpen helemaal dat het landschap uitnodigt tot het schrijven van mooie verhalen over Peter Rabbit en zijn avonturen.

Afbeeldingsresultaat voor peter rabbit Afbeeldingsresultaat voor peter rabbit goose
Ben je ook fan van Pieter Konijn? Dan is dit boekje vast ook wat voor jou, want de figuurtjes uit het boekje Pasen Haken van Anja Toonen (12,95) lijken er echt op. Daarmee gaat het leuke boekje verder dan alleen ideetjes voor Pasen!

Pasen haken

Afbeeldingsresultaat voor pasen haken anja toonen

Het boekje is net weer op voorraad in de winkel.

Ook Christel Krukkert bracht weer een nieuw boekje uit (€ 12,95). Zo krijg je vanzelf zin in de lente.


Ondertussen dromen wij nog even verder.....
Fijn weekend!

5 opmerkingen:

  1. Wij gaan al jaren op vakantie naar Engeland maar ik heb niet het idee dat het zó vaak regent hoor :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga ZEKER naar het Lakedistrict, maar NIET in augustus (smoordruk).
    Het is er schitterend en wel wat regenachtiger dan elders in Engeland (heeft iets te maken met opstijgende lucht ofzo), maar dat neem je echt voor lief, zo mooi is het er!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. We zijn al 7 of 8 keer naar Engeland geweest in de zomer vakantie, zowel gekampeerd in een tent als B&B gedaan. En nooit last van regen of slecht weer gehad. Het is mijn lievelingsland. Droom lekker verder. Groetjes Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Peter Rabbit, van een sweet memories, bijna 25 jaar geleden werd onze tweeling geboren en hadden we als thema, Peter Rabbit en zijn vriendjes. wat gaat de tijd toch snel, veel te snel. En ook wil nog steeds graag een keer naar Engeland, maar of het er van komt ..........

    Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen