Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 10 juli 2021

Ruimte

Op vrijdag ben ik altijd elders onder de pannen. Als ik een late dienst draai in het verpleeghuis begin ik meestal nog wel in de winkel om rond half 3 naar mijn andere job te gaan. Heb ik een vroege, dan is Ali het grootste deel van de dag "de klos". Hoewel hij met alle liefde bolletjes wol wil verkopen, heel veel verstand van patronen heeft hij niet 😁😂, eerlijk is eerlijk. De meeste klanten weten dat ondertussen wel. 

De afgelopen week stonden de enorme dozen met de nieuwe wintercollectie aardig in de weg op zijn deel van het atelier. Ik de loop van de week heb ik flink wat bollen een plekje kunnen geven maar als je eenmaal begint te schuiven met vakken en bollen.......... en winterbolletjes zijn groot, volumineus en dan past er al weer wat minder in zo'n vak. Afijn, Ali is de hele week gestruikeld over manden, dozen en zakken die ik voor het gemak maar even achter dumpte. Toen ik gisterenmiddag terugkwam van mijn werk en een stofzuiger zag midden in de winkel voelde ik wel nattigheid...... manlief keek me wanhopig aan, gooide zijn armen in de lucht en riep: "wat wíl je nou met die winkel? Hoeveel wil je er in stoppen? Heb je niet genoeg?" Beetje gelijk had hij natuurlijk wel.... dus gisteren en vandaag nog even goed doorgewerkt om alles een mooi plekje te geven. En vanmorgen kwam Ali alweer met nieuwe plannen om nóg beter gebruik te maken van de - beperkte - ruimte. 


Dat er vandaag weer 2 dozen unicat binnenkwamen helpt niet echt natuurlijk 😂. Gelukkig liet Alice mij deze week een prachtige sjaal zien die ze breide van 2 bolletjes Unicat Surprise - inspiratie!


Ze gebruikte het patroon van de Hopscotch-sjaal van Canadutch


Vandaag kwamen weer nieuwe kleurtjes binnen van dit draadje. Bij deze 6-draads unicat geldt steeds op=op, telkens nieuwe kleuren dus altijd iets unieks!


Ander projectjes met dit garen vind je hierhier of hier. En dat je dit garen héél goed kan combineren met een effen draadje (merino 120 of softfun is dezelfde dikte) bewijst deze sjaal van Anna:


Je vindt de kleurtjes van dit garen in de webshop of in onze winkel. 

Fijn weekend allemaal!1 opmerking:

  1. Arme Ali. Maar het zal bij jou ook zo zijn dat ieder draadje net iets anders is dan die andere. En bij ons is het ook nog zoiets van ik wil dit maken maar dat heb ik nou net niet in mijn voorraad liggen dus hup op naar een winkel :-D Ik ben benieuwd wat voor plannetje hij voor je heeft bedacht hoor. Rustig weekend en geniet van de zon.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...