Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 13 juli 2021

Memory Lane.......

Deze week gaat mijn moeder verhuizen. De afgelopen weken zijn we druk bezig geweest om dingen uit te zoeken, te sorteren en te verdelen. Na 52 jaar vertrekt ze uit het huis wat ik nog steeds een beetje ervaar als thuis. We kennen elke voeg, elke steen, elke hoek en kier. Niet te vergeten elke laag retro-behang en alle geluiden en geuren van de buurt. Mattenkloppers op maandagmorgen, de haak van de achterdeur die piept in de wind, de ballen van de kinderen die knallen tegen de garageboxen op het Grote Plein, de geur van het vers gebakken visje op zaterdagmorgen uit de pan op de driepoot en van de bérgen garnalen die we er hebben gepeld aan de keukentafel. Dus zákken met herinneringen. Als je met je moeder, broer en zus gaat opruimen schiet het niet zo op....


Hoewel ik in de loop der jaren al van alles meenam, blijkt er toch nog heel veel "vroeger" te liggen. Als eerste nam ik mijn trouwjurk mee. Nooit meer nodig gehad 😁 en ik zou er ook nooit meer in gepast hebben, wát een taille 26 jaar geleden. 


Mijn moeder naaide mijn trouwjurk zelf, al die losse kraaltjes en knoopjes! Ik vind 'm nog steeds mooi.


En verder is het één grote memory lane: pfffttt..... wat vliegt de tijd! 


Die laatste "te" ging er al snel af. En ik blijf Janneke toch mooier vinden 😂.


Met die stofzuiger is het nooit meer wat geworden.


Schriftjes en eerste boekjes. En die melkdoppen! 
Wie had er ooit van een "pak" melk gehoord?Zondagsschoolboekjes en rapporten.
Aan het ene soms wat betere herinneringen dan aan het andere....


Idem dito voor de middelbare school. Hoewel ik Latijn geweldig vond (en vooral die mythologie), had ik er beslist geen talent voor. Maar van 2 jaar les toch nog steeds plezier en veel van opgestoken.


En die Rock-opera, onvergetelijk !
(hoewel ik niet verder kwam dan het kostuum naaien en het achtergrondkoor. Maar ik was erbij 😁)
Ik kan sommige nummers nog steeds meezingen.


Opleidingen en salarisstroken uit een ver verleden. Aan de ene kant een eeuwigheid geleden en aan de andere kant lijkt het gisteren! Whaha, wie had toen gedacht wat ik nu weet 😁.En brieven! Dózen brieven. Uit een tijd dat bellen naar het buitenland nog héél duur was, mobieltjes nog niet bestonden, Wifi alleen een rare lettercombinatie was en computers nog niet ons leven beheersten. Een brief op een blauw luchtpost-velletje deed er - met wat geluk - een week over en er werd ontzettend naar uitgekeken. Twee jaar correspondentie heen en weer in 2 dozen. Hier durf ik nog niet in te lezen. Met brieven van oma, opa en mijn vader er tussen. Even wachten nog....


De rest zal ik jullie besparen. Als ooit mijn huis opgeruimd moet worden dan hoop ik dat mijn kinderen met net zoveel plezier terugkijken op hun jeugd!

A.s. vrijdag 16 juli is de winkel dus gesloten. Morgen, donderdag en zaterdag sta ik weer voor jullie klaar. De winkel is bommetje vol met prachtige garens. Tot dan.


13 opmerkingen:

 1. Geweldig herkenbaar verhaal. Ik heb ook zo'n tegeltje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een herinneringen! Ik herken er heel wat van. Laat ik nu altijd gedacht hebben dat je geboren (en getogen) bent in Arnemuiden, maar op je geboortekaartje staat Oud-Beijerland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn ouders woonden een paar jaar in Oud-Beijerland. Mijn geboorte ging niet helemaal volgens het boekje dus ik ben in het Ikazia in Rotterdam geboren. Da's het enige niet-Zeeuwse aan mij :-) Kort daarna verhuisden ze weer terug naar Arnemuiden - heimwee!

   Verwijderen
  2. Nou ja zeg, ik ben ook in Ikazia geboren! Wel eerder dan jij (1965), mijn ouders woonden toen in Ridderkerk.

   Verwijderen
 3. Mooie herinneringen en zo herkenbaar.
  Dank je voor het delen🥰

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie herinneringen, en zo herkenbaar! En wat je trouwjurk betreft, misschien een ideetje: mijn dochter is getrouwd in mijn trouwjurk. Jouw jurk is veel te mooi om maar 1 keer gebruikt te worden! Wat een plaatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat veel herinneringen zo op een rij.
  Leuk om te zien allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige herinneringen uit een ver -en minder ver- verleden. Koester ze voor altijd en geef ze door aan je kinderen. Dat neemt niemand jullie af.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een hoop herinneringen. Koester ze maar! En heel veel succes vrijdag met de verhuizing Jeanet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Opruimen is één ding, maar als aan alles zoveel herinneringen kleven, dan is het een topklus. Wel fijn om dat samen met je moeder te doen. Want op deze manier nemen jullie stapje voor stapje afscheid van jullie thuis.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...