Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

woensdag 16 juni 2021

Surprise-tas

Het is vandaag super-zomers. Prima weer voor terras, waterplas, of lekker in je achtertuin een brei- of haakwerkje. Blijkbaar iets minder weer om naar een wolwinkel te gaan, want vanmiddag is het ronduit stilletjes. En op een of andere manier lukken al die andere kwarweitjes ook niet zo goed vandaag.

Tijd voor een leuk patroontje! De unicat-surpise bolletjes waren even bijna op maar gelukkig is er deze week weer een aanvulling gekomen en er is nog wat onderweg. Ik maakte van deze 6-draads unicat een leuke tas, makkelijk als project-tas, praktisch naar het strand of onderweg.



Benodigdheden:
1 bolletje unicat-surprise 6-draads (375-385 meter)
2 bolletjes softfun/miami in bijpassende kleuren
6 stekenmarkeerders
Haaknaald 3-3½mm

Beschrijving:
De tas wordt vanaf de bodem gehaakt. Haak een beetje vast, zodat de tas niet gaat uitzakken. 
Sluit de toeren steeds met een halve vaste, begin de nieuwe toer steeds met 2 lossen (= 1e stokje).
Zet 60 lossen op met 1 contrastkleur en haak stokjes in het rond. Maak de bodem van de tas en maak de rondingen van de bodem volgens onderstaande tekening.



 
Haak na de bodem 1 toer achterwaartse reliëf-stokjes. Je krijgt dan een “scherpe” rand, vanaf nu meerder je niet meer. Haak nog 2 toeren in de contrastkleur, 2 toeren unicat, 1 toer contrastkleur.
(uiteraard kun je dit naar eigen inzicht veranderen). Haak 29 toeren met de unicat (of zoveel dat je nog genoeg garen over houdt voor 2 toertjes). 1 toer nieuwe contrastkleur, 2 toeren unicat, 2 toeren contrastkleur.

Handvaten:
Verdeel je werk in 6 gelijke deken met stekenmarkeerders. Zorg dat de handvaten in het midden komen en haak vervolgens 1 deel stokjes, 1 deel lossen (en sla de steken eronder over), 2 delen stokjes, 1 deel lossen (sla de steken eronder over) en nog 1 deel stokjes:
 



In de volgende toer haak je alle steken (stokjes). Haak zo 3 toeren rond. 
De volgende toer haak je een toer achterwaartse reliëfstokjes, sluit af met 2 toeren stokjes, vouw het handvat ter hoogte van het reliëfstokje om en zet het rondom met kleine steekjes vast.


Draadjes wegwerken en veel plezier met je projecttas!
 

De bolletjes 6-draads unicat vind je hier. De voorraad is gelimiteerd. Is een kleurtje op, dan kan het niet meer bijbesteld worden. Telkens komen er nieuwe kleuren bij.
De contrastkleurtjes Softfun of Miami heb ik niet in de webshop maar wel in de winkel staan. Wil je dat ik een combinatie voor je maak? Mail dan gerust!








4 opmerkingen:

  1. Dat is een leuke tas! Bedankt voor het delen van het patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk deze tas. Ik heb het patroon even gekopieerd.
    Nee dit is geen weer om echt actief te zijn. Komt na een paar dagen wel weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke tas!
    Zet 'm op m'n wensenlijstje. Bedankt voor het patroon.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heb deze tas gemaakt uit een pakket van jou. Heb zelf dan voering ingemaakt en is het tasje geworden van mijn kleine projecten.

    BeantwoordenVerwijderen