Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 16 juni 2021

Surprise-tas

Het is vandaag super-zomers. Prima weer voor terras, waterplas, of lekker in je achtertuin een brei- of haakwerkje. Blijkbaar iets minder weer om naar een wolwinkel te gaan, want vanmiddag is het ronduit stilletjes. En op een of andere manier lukken al die andere kwarweitjes ook niet zo goed vandaag.

Tijd voor een leuk patroontje! De unicat-surpise bolletjes waren even bijna op maar gelukkig is er deze week weer een aanvulling gekomen en er is nog wat onderweg. Ik maakte van deze 6-draads unicat een leuke tas, makkelijk als project-tas, praktisch naar het strand of onderweg.Benodigdheden:
1 bolletje unicat-surprise 6-draads (375-385 meter)
2 bolletjes softfun/miami in bijpassende kleuren
6 stekenmarkeerders
Haaknaald 3-3½mm

Beschrijving:
De tas wordt vanaf de bodem gehaakt. Haak een beetje vast, zodat de tas niet gaat uitzakken. 
Sluit de toeren steeds met een halve vaste, begin de nieuwe toer steeds met 2 lossen (= 1e stokje).
Zet 60 lossen op met 1 contrastkleur en haak stokjes in het rond. Maak de bodem van de tas en maak de rondingen van de bodem volgens onderstaande tekening. 
Haak na de bodem 1 toer achterwaartse reliëf-stokjes. Je krijgt dan een “scherpe” rand, vanaf nu meerder je niet meer. Haak nog 2 toeren in de contrastkleur, 2 toeren unicat, 1 toer contrastkleur.
(uiteraard kun je dit naar eigen inzicht veranderen). Haak 29 toeren met de unicat (of zoveel dat je nog genoeg garen over houdt voor 2 toertjes). 1 toer nieuwe contrastkleur, 2 toeren unicat, 2 toeren contrastkleur.

Handvaten:
Verdeel je werk in 6 gelijke deken met stekenmarkeerders. Zorg dat de handvaten in het midden komen en haak vervolgens 1 deel stokjes, 1 deel lossen (en sla de steken eronder over), 2 delen stokjes, 1 deel lossen (sla de steken eronder over) en nog 1 deel stokjes:
 In de volgende toer haak je alle steken (stokjes). Haak zo 3 toeren rond. 
De volgende toer haak je een toer achterwaartse reliëfstokjes, sluit af met 2 toeren stokjes, vouw het handvat ter hoogte van het reliëfstokje om en zet het rondom met kleine steekjes vast.


Draadjes wegwerken en veel plezier met je projecttas!
 

De bolletjes 6-draads unicat vind je hier. De voorraad is gelimiteerd. Is een kleurtje op, dan kan het niet meer bijbesteld worden. Telkens komen er nieuwe kleuren bij.
De contrastkleurtjes Softfun of Miami heb ik niet in de webshop maar wel in de winkel staan. Wil je dat ik een combinatie voor je maak? Mail dan gerust!
3 opmerkingen:

 1. Dat is een leuke tas! Bedankt voor het delen van het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk deze tas. Ik heb het patroon even gekopieerd.
  Nee dit is geen weer om echt actief te zijn. Komt na een paar dagen wel weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke tas!
  Zet 'm op m'n wensenlijstje. Bedankt voor het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...