Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 31 juli 2021

Zacht

Voor ik het weet is de week al weer om! (hoewel ik het laatste jaar een beetje van dinsdag tot dinsdag tel 😉) Morgen is het al weer augustus en de tijd vliegt. Ik hoop de komende weken in iets rustiger vaarwater te komen maar een zekerheidje is het natuurlijk nooit. Echt zomer lijkt het niet te worden, we troosten ons maar met het idee dat het écht brei- en haakweer is! En zonder schroom durf ik de nieuwe winterdraadjes aan jullie te laten zien. Uit het ouderlijk huis kreeg ik een prachtige, ouderwetse broodtrommel mee. Niet helemaal het formaat voor op het aanrecht maar in de winkel komt het prachtig tot zijn recht, zéker als er superzachte draadjes in hele zachter kleurtjes in worden gelegd!In de trommel ligt een verzameling bolletjes Suri Alpaca, een fluffy, zacht draadje - moet je voelen! 
25 gram/100 meter. Geschikt voor truien en sjaals. Alle details vind je hier in onze webshop. Af en toe loop ik een extra rondje om ze te aaien! 


En als we toch met pastelletjes bezig zijn: er pruttelt nog wat op het fornuis. Omdat de vogels in de moestuin hebben besloten om élke pruim even te proeven - en dus overal 1 pik in geven - hebben we een emmer vol die snel verwerkt moet worden. Dit prutteltje wordt de basis van overheerlijke pruimen-ijs! Als de zomer niet vanzelf komt, máken we het gewoon een beetje zomer!

Fijn weekend!

5 opmerkingen:

 1. Wat heb je de broodtrommel leuk gebruikt. Leuk idee voor de pruimen en idd zo heb je er nog lang plezier van.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gave broodtrommel. Ik ben dol op zulke schatten. Prachtig gezicht met de mooie zachte bolletjes erin.
  Benieuwd naar het pruimenijs. Klinkt lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Für die kühlen Tage entdecke ich tolle Flaschwolle und für die heißten leckeres Eis, nun weiß ich nicht welche Tage ich mir wünschen soll. *G*
  Liebe Grüße zu Dir
  Manu

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat ik de afgelopen week de broodtrommel in het echt heb gezien en inderdaad zijn de bolletjes heel zacht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pruimenijs ? Nog nooit van gehoord en dus nooit geproefd. Lijkt me heerlijk ! Dank voor het receptje :)
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...