Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


zaterdag 24 juli 2021

Linnen

Het is een "Hollandse zomer", een beetje van alles wat - vooral wisselvallig. Helemaal goed voor mij (ik denk niet dat manlief er ooit aan zal wennen...) want ik heb het toch wel warm 😂, dus een fris windje en een buitje zijn aan mij wel besteed. Een heerlijk zomers garen is linnen.


"Linnen is sterk en duurzaam, het voelt zacht en comfortabel aan bij het dragen. Het wordt zachter en sterker naarmate het meer gebruikt wordt. Linnen is vocht-absorberend, het kan 20% van het eigen gewicht opnemen aan vocht, daarna gaat het pas vochtig aanvoelen" 

In onze kast liggen nog heel veel kleurtjes Lino Melange van Borgo de Pazzi. Het is een stuk comfortabeler dan al die zweterige synthetische stoffen die je tegenwoordig zoveel ziet. Wij breiden al eerder het heerlijke sjaaltje Diezig en Dansen aan Zee van dit garen. Als je een bolletje zo uit de kast pakt voelt het best stug aan maar dit garen wordt bij het breien en dragen zo soepel en zacht!

(patroon Dansen aan Zee)

Een bolletje Lino heeft een fijne looplengte is ook prima om mee te haken. Deze prachtige sjaal Lauren is een patroon van Berniolie en is gehaakt van 7 bollen.Het uitgebreide patroon koop je via Ravelry of Etsy. Voor deze sjaal heb je 7 bollen Lino Melange nodig. Voor de Diezig en Dansen aan Zee slechts 4.

Toch liever een shirt haken? Hier vind je een heel leuk gratis patroon voor een shirt wat ook goed gehaakt kan worden van de Lino.
De Lino Melange vind je hier terug in onze webshop. 
Fijn weekend allemaal!2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...