Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 2 juni 2021

Vierkantjes

Het is een beetje raar natuurlijk (maar dat bén ik 😁), maar ik kijk deze week elke dag even op de lange termijn-verwachting van het weerbericht naar het weer van zaterdag. Whahaha, kijken wat het Brei-festival-weer zou zijn geweest. Nou, wisselvalligheid troef dus ik zou geen oog dicht hebben gedaan als het door zou zijn gegaan. Deze stress mis ik dan weer niet, de rest wél!

Gelukkig zijn de vooruitzichten best positief en maken we optimistisch plannen voor volgend jaar. Als het dan wel kan en mag, dan genieten we dubbel! Om het niet helemaal geruisloos voorbij te laten gaan maken we - net als vorig jaar - weer een prachtig Festival-pakket, vol met mooie garens én weer hele leuke "goodies". Vandaag kwamen de laatste items voor deze pakketten binnen en ik denk dat het echt weer een unieke festival-doos gaat worden (heb ik tóch een beetje voorpret....!)

Toen ik vandaag weer ging struinen naar een leuk idee om te delen spitte ik weer mijn Ravelry-favorieten lijst en mijn Pinterest-borden door. Het mag wel duidelijk zijn dat ik in geen 20 levens dat allemaal gebreid en gehaakt ga krijgen, maar wíllen uiteraard wel. Toen ik bijna 10 jaar geleden ging bloggen was het lijstje een stuk korter. En bloggen, wie doet dat nou nog? Misschien was het 10 jaar geleden nog vernieuwend maar tegenwoordig zijn veel bloggers al láng afgehaakt en gestopt. Of overgestapt op Instagram of alleen Facebook. Ik blijf nog maar even hier, zolang er nog lezers zijn wordt het misschien nog gewaardeerd. Op een blog kun je - met wat trefwoorden - toch makkelijker dingen terugvinden en wat meer uitleg geven. 

Een blog dat ik zelf al héél lang volg is Moois van M(i)e. Ik geniet heel erg van de afwisseling van reisverslagen, práchtige foto's en allerlei tutorials voor heel veel verschillende creativiteit. Deze blogpost is al van jaren geleden maar zo de moeite waard (lang leve de blogs!). Graag link ik dan ook naar deze prachtige sjaal (Carré Confituur) gemaakt van een bol unicat, kleur Cottage.

Foto's en patroon: Moois van M(i)e

Op het blog vind je een uitgebreide Nederlandse en Engelse beschrijving. Het steekje is ook heel erg geschikt voorander projecten, zoals bijv. een kussen of een dekentje. Enne, het blog is érg de moeite waard om te volgen! 


Foto en patroon Moois van M(i)e

12 opmerkingen:

 1. Prachtige steek, zo simpel met een mooi effect. Bloggen, misschien is het wel ouderwets geworden, maar ik vind het toch wel nog steeds heel leuk om te doen (misschien wat minder vaak) en jouw blog is vaak het eerste dat ik lees 's ochtends, als er een nieuwe is. En bij blogs is het zoveel makkelijker zoeken dan op Instagram of Facebook. Dus... gewoon doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh! Jeanet! Ik ga er van blozen! Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geniet van al je blogs. Doorgaan hoor!

  Mieke van den Dungen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik hou meer van blogs, zowel om te schrijven als om te lezen. Het leest meer als een column en achtergrond. Minder vluchtig. En op Facebook plaats ik dan gewoon een link naar het blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blijven bloggen hoor, veel leuker om te lezen dan fb of instagram. Ik blog zelf ook, voor mij is het een soort dagboek, en idd veel makkelijker om dingen terug te vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Blijf maar lekker bloggen, dat fb en instagram is zo vluchtig. We hoeven niet altijd met de meute mee te lopen/hollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb me sinds kort aangemeld op fb maar kan er mn draai niet vinden.
  Heel blij met je blogs.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kijk elke dag uit naar jouw blog bericht. Niet stoppen hoor. Altijd zo inspirerend! Dank daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk dat er toch een beetje voorpret voor jou is. Hopelijk volgend jaar weer een echt festival.
  Blogs zijn veel minder vluchtig en hebben vaak meer diepgang. Fijn om lekker te lezen.
  Zelf heb ik zowel IG als een blog. Zou het bloggen zeker niet willen missen.
  Hopelijk blog jij ook nog even fijn door!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Waar kan ik informatie vinden over het Festival pakket? Hoe ik hieraan mee kan doen en wat de kosten hiervoor zijn?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...