Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

vrijdag 18 juni 2021

Verkoeling

Hoera! De beloofde verkoeling is voelbaar. Het zal geen verrassing zijn maar dit super-zomerse weer is aan mij niet besteed. Ik hád het al nooit koud en de overgang vergezelt mij al een poosje en dat zal ook nog wel zo blijven. Dan zijn temperaturen boven de 22 graden al heftig 😂. Voor de omzet in de winkel is het eh....... desastreus? ("Vrouwen bloot, handel dood") en misschien kun je je voorstellen dat mijn andere job ook best zweten is. Doe daar nog 6 dagen per week een mondkapje bij.... ik doe een rondedansje nu de temperatuur even lijkt te dalen (en dat het mondkapje overeen week in elk geval in de winkel af kan!).

Waar ik wél heel erg van geniet zijn de lange zomeravonden. 's Avonds even nog wat werken in de moestuin met het mooie licht wat alles zachter maakt. En dat kan ook best als het wat koeler is 😅.








Volgende week lijkt het even echt om te draaien maar de zomer is nog lang niet voorbij. Voor al die zonnige uurtjes die komen is deze zonnehoed van Jellina een goede tip!

Foto en patroon Jellina

Ze maakte deze hoed van een deel van een verloop-bol. Uit zo'n bol kun je wel 2 of 3 hoeden haken! Maar je kunt bijvoorbeeld ook Cotton 8 nemen, dat is net zo dik. Dit superleuke patroon vind je op Jellina Creations. Ze beschrijft de hoed in 2 maten. 


Morgen is de winkel weer open van 9 - 16.00 uur en durven we weer wolletjes aan te raken! Volgende week wordt er 15 graden beloofd, tijd voor warme sokken 😁.







2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie moestuin hebben jullie!
    Lange avonden zijn dan idd heel fijn om er nog even in te kunnen werken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb zo een hekel aan dat warm plakweer de laatste jaren! Voor mij mag het ook wat minder hoor!

    BeantwoordenVerwijderen