Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 29 mei 2021

Luxe koffieboontje

Wat een beetje zon toch doet! En misschien ook een beetje een optimistische persconferentie 😉. Feit is dat ik vandaag vooral vrolijke mensen heb ontmoet. Ondanks alle beperkingen proefde ik toch vooral een beetje optimisme. En ik merkte dan ook dat ik heel gelukkig wordt van het werk in mijn toko, het op weg helpen van klanten met een patroontje en een draadje. 

En heel misschien is het ook een beetje het idee dat ik alleen morgen nog moet werken op mijn andere job en dat ik dan 1½ week deeltijd-vakantie heb 😁. 


Deze prachtige sokken wilde ik jullie nog even laten zien. Nu het echt lente is geworden heb je ze overdag misschien niet meer nodig, maar dat is een kwestie van tijd. Deze sokken breide mijn moeder (81 jaar, stilzitten is absoluut géén optie!) voor de winkel van een bol superzachte LangYarns Alpaca Soxx. Je kunt het op de foto ook wel zien, maar eigenlijk moet je dit voelen. Dit garen stop ik in de handen van klanten als ze beweren dat "wol prikt". 


Dochterlief wilde de sokken wel showen in de favoriete houding: op de bank met een boek. Mijn moeder breide deze sokken met het klassieke koffie-boontjes patroon. Je kunt op internet het patroon terug vinden, bijvoorbeeld bij Atelier Rosan.


Omdat deze wol zo onnoemelijk zacht is, is het zeker ook geschikt voor andere projecten als kleding en sjaals. Je vindt de kleurtjes in onze webshop of in onze stenen winkel. Miriam wilde ze niet meer uitdoen maar jammer voor haar kunnen deze luxe koffieboontjes nog niet mee naar Zwolle maar blijven ze nog lekker even in Arnemuiden!


Fijn weekend allemaal!



9 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige hand van breien heeft je moeder. En het is zo'n leuk patroontje om te breien. Geniet van je deeltijd vakantie. Fijn weekend. Groetjes Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Koffieboontje blijft mooi; en wat prachtig gelijkmatig gebreid, klasse!
    En ik lees het toch goed hè; met een BOEK op de bank! Prijs jezelf gelukkig!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Boek-en! Helemaal verslingerd aan lezen, die tante! Net als ik, toen ik nog iets meer tijd had :-)

      Verwijderen
  3. Oeh, mooi!
    Ja, fantastisch nieuws en wat heerlijk dat de zon zich weer laat zien!
    Fijn weekend en fijne deeltijdvakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige sokken, ware kunstwerkjes 👌

    BeantwoordenVerwijderen
  5. SO ein hübsches MUSTER,,,,

    wünsche noch einen schönen TAG
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijk dit weer. Wat kan jou moeder prachtig breien. Heerlijk dat jullie dochter verslingerd is aan lezen. Ik vind het ook heerlijk. Die tijd komt wel weer, je moet alleen nog een paar jaar wachten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat knap van je moeder. Zo netjes gebreid.
    De sokken zijn prachtig. Kan me voorstellen dat je dochter ze graag meeneemt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie sokken. Zoals velen al aangaven; wat een mooie hand van breien.
    En Zwolle........dat is bij mij naast de deur.

    BeantwoordenVerwijderen