Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet.

zaterdag 22 mei 2021

Adriana

Soms loopt het niet helemaal zoals ik wil. Nee, vaak loopt het helemáál niet zoals ik van te voren had bedacht. Zo volgt ik al weken de vorderingen van het lieve babydekentje dat gebaseerd is op een oude sprei (je kunt deze verhalen hier en hier lezen op het blog van Tante Zoet). Ik mag voelen aan proefbreisels, ik lever materiaal aan voor een mooi exemplaar, ik zie de foto's voorbij komen van de vorderingen.


Dán is het wachten op mooi weer voor de foto's en dat is deze lente echt wel een dingetje. Gelukkig is het patroon klaar, de foto's gemaakt en het dekentje komt binnenkort naar de winkel. Nog een klein dingetje: de bestelling van het garen is ergens blijven hangen en wordt pas na Pinksteren geleverd. Maar ik kan écht niet meer wachten om het lieve dekentje aan jullie te laten zien:
Het patroon van dit baby-dekentje is gebaseerd op een oude sprei uit Hoeve van de Meulen. Op het blog van Tante Zoet kun je het hele verhaal lezen (over bijstellen van verwachtingen gesproken!!). Het kreeg de naam Adriana. Het dekentje is gebreid in een pauwensteek met een aangebreide rand. We kozen voor Miami (60% katoen, 40% acryl) in een zachtgele tint met een vleugje groen. 
Het dekentje meet 85 x 115 cm maar is eenvoudig aan te pakken in lengte en breedte. Het materiaal blijft zacht en mooi, ook na wassen in de wasmachine. In de webshop heb ik het pakketje gezet in de kleur zoals hierboven en in het ecru
Nu is er nog véél, véél meer mogelijk dan deze twee kleuren qua materiaal en kleur. Je kunt kiezen voor wol, katoen, een mix, ik heb een winkel vol met mogelijkheden!! Ben je in de buurt, kom dan zeker even langs - er is zoveel keuze. Woon je niet in de buurt maar wil je toch iets anders? Neem dan gerust contact op.

Bestel je bij ons garen, dan krijg je het patroon gratis. Wil je alleen het patroon, dan koop je dat online bij de Stichting Zeeuwse Vissertruien.


Ik wens jullie fijne Pinksterdagen, ik ben onder de pannen met 2 vroege diensten. Woensdag staan we weer voor jullie klaar.
4 opmerkingen:

 1. Hallo Jeanette, het is een lief dekentje. Ik heb bewondering voor hoe je de dingen doet, de winkel met de webshop en dan je andere werk nog. Petje af hoor. Fijn weekend, en probeer ook nog een beetje uit te rusten.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Jeanette, het is een lief dekentje. Ik heb bewondering voor hoe je de dingen doet, de winkel met de webshop en dan je andere werk nog. Petje af hoor. Fijn weekend, en probeer ook nog een beetje uit te rusten.
  Groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zeg de pauwensteek daar had ik een trui van :)) vroeger gemaakt door mijn moeder

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig dekentje. Ook die kleur vind ik heel lief. Aan de kleine te zien voelt het lekker aan.

  BeantwoordenVerwijderen