Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


maandag 24 mei 2021

Het begin

Het is maandagavond en ik heb het gevoel dat mijn weekend is begonnen 😉. Overigens maar van korte duur want morgenochtend ga ik wat achterstallig winkelwerk doen en morgenmiddag moet ik opdraven voor een bijscholing. En er is best wat bij te scholen als je 20 jaar uit de running bent geweest en mijn nieuwe loopbaan startte zo'n beetje gelijk met alle Corona-maatregelen dus er was lang en veel niet mogelijk. Maar langzamerhand kan er - op gepaste afstand - steeds iets meer. 

Het werken met ouderen die dementeren is soms best pittig maar het geeft ook heel veel voldoening. En we lachen gelukkig samen ook veel. Deze week maakte ik zo iets grappigs mee: ik werk op een klein complex met "kleinschalig wonen". 7 ouderen wonen bij elkaar en bij onze woning is een heerlijk terras. Helaas hebben we er dit voorjaar nog maar heel weinig gebruik van kunnen maken vanwege het wisselvallige weer. Eén bewoner houdt ontzettend van de zon en zodra er een zonnestraaltje te zien is wil hij graag naar buiten. Dat het soms flink koud kan zijn beseft hij niet meer en dat een open deur voor anderen niet altijd prettig is komt ook niet altijd meer binnen. Vaak weet hij niet meer waar hij is maar hij was vroeger een echte zonaanbidder, en dát is hij gebleven. Na de lunch gaan een aantal ouderen even rusten maar hij wil zó graag naar buiten. Hup, jas aan - een plekje zoeken in een hoekje, in de zon, uit de wind totdat de volgende bui gaat vallen. 

Hij vraagt mij om even te helpen met zijn stoel en zegt dan: kom je even bij mij zitten, als ze je zoeken zeg je maar dat je mij moest helpen! Nu het merendeel van de bewoners op bed ligt en alle was weer weggewerkt kan dat wel even. We genieten even van het zonnetje maar ik hou mijn telefoon waar alle meldingen op komen steeds in de gaten. Mijn oren zijn niet helemaal betrouwbaar en ik besluit om toch maar even binnen te gaan kijken. Als ik opsta zegt hij: hoor je de bel? Ik antwoord: nou nee, maar ik hoor stemmen. Hij kijkt me plots heel guitig aan en zegt met een vette knipoog: Nou meissie, zó begint het! En hij rolt bijna om van het lachen. 

Mijn dag kan niet meer stuk!

******

Afijn, nu een avondje omschakelen. Ondertussen wachten wij het volgende buitje maar even af. 


Na regen komt zonneschijn, morgen zal het weer zo zijn 😉

Morgen weer een handwerk-ideetje!

4 opmerkingen:

  1. Zulke dingen maakt het werk met jouw clienten wel heel mooi en breekt even de spanning en stress.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt als een heerlijke baan. Het zal ongetwijfeld heel druk zijn, dubbele carrière maar zo te lezen ook dubbel genieten. Fijn dat je de mooie kanten ziet en waardeert.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...