Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 25 mei 2021

Om boodschappen........

Het zal je niet verbazen, ik ben een echte Zeeuw. Ooit speurde ik mijn stamboom na en ruim 400 jaar terug liepen mijn voorouders al rond te banjeren in de Zeeuwse klei. Als ik ooit een dna-onderzoek zou gaan doen, krijg ik een supersaaie uitslag. Niks geen exoten in mijn stamboom (die heb ik er zelf maar bijgehaald😉). Mijn "moedertaal" is dan gewoon plat dialect (moet je me horen praten als ik goed pissig ben!). Hoewel ik met manlief en de kinderen keurig ABN spreek, draai ik zo de knop om als het gesprek met moeder of broer en zus wordt gevoerd. Toch zitten in mijn Standaard Nederlands een paar Zeeuwse uitdrukkingen. Wij gaan namelijk nooit boodschappen doen of halen, een Zeeuw gaat óm boodschappen. Of om wol!

Wat deze corona-tijd mij wel geleerd heeft is dat "normaal" zo normaal niet is. Gewoontes en vanzelfsprekendheden bleken behoorlijk te wankelen. Saai, doorsnee en gewoon bleken opeens onbereikbaar. Op dit moment kan ik dan ook echt genieten van die kleine dingen die langzamerhand tóch weer mogen, ook al gaat het met kleine stapjes. Onze winkel "gewoon" weer open, hoe heerlijk is dat?

Nu de winkels "gewoon" de deuren open mogen doen, de markten weer open zijn voor alle kramen én publiek kan ik deze boodschappen-tas wel weer onder de aandacht brengen:


Deze Market-bag is gehaakt met 5 bollen katoen. Je vindt het gratis (Nederlandse) patroon bij Durable.


En als dan ook de weersvoorspellingen échte lente verkondigen voor het eind van de week, dan krijg je toch bijna de zomer in je bol? 😉

Morgen zijn we weer open vanaf 9 uur! Kom je om boodschappen bij ons?


3 opmerkingen:

  1. Dat klopt echt Jeanet, ik heb ook een Zeeuwse vriendin en die zegt nooit : kom je koffie drinken? maar " kom je om de koffie ? 😉

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie uitdrukking ... om boodschappen.
    Zo'n tas hangt bij ons aan de kamerkast mooi te wezen. Leuk patroon om te haken. Misschien nog eentje maken ... om mee naar de winkel of markt te nemen ... om boodschappen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig dat 'om' boodschappen gaan. Hier in Bergen op Zoom hoor ik het ook en soms gebruik ik het zelf ook. Leuk boodschappen netje. Mijn moeder had er vroeger een in rood en een in groen (was gekocht) van een glans garen met leren handvaten. Dat was dus in de tijd voor de plastic zakken/tasjes.

    BeantwoordenVerwijderen