Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 17 april 2021

Fossiel

Wat een week weer! Ik ben altijd wel "bezig", maar de ene week toch wel beziger dan de andere 😉😂.

We vierden deze week de 21e verjaardag van dochterlief. In corona-tijd vier je dat toch anders, je neemt de felicitaties voornamelijk digitaal in ontvangst... het was voor haar de 2e keer jarig in Coronatijd. We hebben er wat leuks van gemaakt maar ik gun de koters beiden nog een paar spetterende verjaardagsfeestjes.


Verder ploeterde ik op de administratie, elk kwartaal weer een worsteling. Droge cijfers zeggen me zoveel minder dan draadjes en patronen. Kijk, hier wordt ik dan weer héél vrolijk en enthousiast van:


Dit kwam ik net tegen op Ravelry. Zo gaaf, dat je dit bedenken kan! Het patroon heet Fossil Fern en is te koop (Engels) op Ravelry. Je kan het zo groot maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld een langzaam-verlopende (wokken-) wol zoals de Our Tribe of de Jawoll Magic is er heel geschikt voor. Maar je kunt zeker ook breien met bijv. 2 kleuren Unicat. Kies dan voor bollen van 500 meter (die kan ik in alle kleuren bestellen). Maar ook de Our Tribe en de Jawol Magic heb ik in de winkel. Ik krijg het echt niet voor elkaar om die webwinkel te vullen met alles wat ik in de stenen winkel heb liggen. Bijhouden is ook een hele kunst, tenslotte suggereert zo'n webwinkel ook dat je te allen tijde altijd alles op voorraad hebt liggen. De realiteit is voor een kleine wolwinkel helaas anders.
Dus mail maar - of nog beter: kom lekker langs om te combineren. 


En nu even pauze om morgen weer fris en fruitig op te kunnen staan voor de andere job. Ik heb zo maar een donkerbruin vermoeden dat ik volgende week ook weer lekker bezig zal zijn.
Fijn weekend!










2 opmerkingen:

  1. Ik denk dat een winkeleigenaar elke dag van de week wel bezig zal zijn met zijn/haar winkel. Dan is de afwisseling met klanten wel heel fijn denk ik. Succes morgen bij jouw andere 'klanten'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog gefeliciteerd met dochterlief! Ik kan alleen maar bewondering voor jou hebben! Succes met alles!!

    BeantwoordenVerwijderen