Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 27 april 2021

Terugschakelen...

Zoooveel plannen had ik voor deze vrije dag! Het liep allemaal een beetje anders. Jaren geleden was ik nog in de weer met versierde fietsen en karren voor de optocht en waren we de hele middag onder de pannen met kinderspelletjes. Nu de koters groot geworden zijn kan ik niet zeggen dat ik dat mis (ooooh, die regenbuien en uitgelopen crepe-papier en het vernikkelen van de kou op het Havenhoofd...). Maar nu in corona-tijd zijn het wel héle saaie dagen. Toch heb ik enorm genoten van deze Koningsdag 2021:


De buurman had zijn best weer gedaan! Toen ik vanmorgen vroeg de vlaggen uitstak stond er al een man of 10 buiten in de rij en dat bleef de hele ochtend zo. Wij genoten van zijn lekkernijen. 


Eigenlijk had ik me voorgenomen om wol te verven. Maar het was zó heerlijk buiten dat ik het niet over mijn hart kon verkrijgen om de hele dag binnen in de pannen te staan roeren. Ali en ik besloten er een buiten-dagje van te maken. Dat witte vel van mij kon wel wat vitamine D gebruiken (Ali is allang weer wat tinten donkerder geworden in een paar weken) want ik ben zelden de hele dag buiten, jammer genoeg.


We haalden de oude fuchsia's uit de winterberging. Aan de late kant, maar met die koude nachten nog steeds is dat niet zo erg. Eenmaal aan de groei, dan gaat het heel hard. Het is elk jaar weer wonderbaarlijk dat die kale takjes weer uitlopen en zoveel bloemen geven. Het ziet er nu nog wat treurig uit maar over 2 maanden is het onherkenbaar mooi!


Van het een kwam het ander, de hele dag scharrelde ik op ons achtertje en ik eindigde in een tuinstoel met een breiwerkje op schoot. Prompt viel ik daar in slaap 😆, dat krijg je als je een beetje terugschakelt. 
Natuurlijk heb ik een verbrande neus en een heleboel sproeten als bonus. Mijn breiwerkje kreeg ik ook nog af! Het werd nog spannend bij het afkanten maar met een meter garen over heb ik wel het maximale uit mijn bolletje.


Deze week meer hier over, mét een patroon!

Vanaf morgen mag ik jullie weer verwelkomen zonder afspraak 😍, van harte welkom!

4 opmerkingen:

 1. Dat klinkt als een heerlijke dag voor jullie samen. Even gas terug genomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed hoor zo'n dagje buiten rommelen en genieten vd zon.
  Komen wel weer mindere dagen om te verven.
  Groetjes Wytske

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een betere dag kon je eigenlijk niet hebben. Heerlijk aangerommeld. En dat dutje had je schijnbaar nodig. Het is weer even gedaan met het lekkere weer en dus komt de tijd van garen verven vanzelf weer.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...