Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


woensdag 21 april 2021

Restjes

Ik weet niet hoe het jullie vergaat maar ik heb bakken vol met restjes. Bakken? Twéé van die grote Ikea-bijzettafeltjes vol. In die bakken verdwijnt van álles. Wolletjes, katoentjes, lapjes en ook wel ooit-aan-begonnen-maar-nooit-afgemaakt-projectjes 😊, maar zónde om weg te gooien, komt écht nog wel eens van pas..... Bij tijd en wijle stort ik me eens op zo'n bak en ben ik verbaasd van wat er allemaal in verdwenen is. Ik begin nog wel eens enthousiast met een projectje en als ik een eindje op weg ben dan vind ik het draadje toch niet zo geschikt. En wees eerlijk, restjes katoen of sokkenwol komen écht altijd nog eens van pas!


Heb je ook veel restjes die een beetje bij elkaar passen? Ik kwam deze deken tegen en daar kun je veel in kwijt (en je koopt er vast nog wat bij 😂). Ik vind 'm echt heel leuk:


Het patroon Hexagon Bloemendeken is van Janneke Assink (Jip by Jan) en je kunt het patroon hier kopen (Nederlands of Engels). Het asymmetrische spreekt mij wel aan. Hou je niet van bonte kleuren dan kun je uiteraard ook kiezen voor minder kleuren of kleuren in één tint. 
Je kunt kiezen voor wol, acryl, katoen of een mix, de mogelijkheden zijn eindeloos! Je haakt de deken tijdens het haken aan elkaar. 

Ik zou er zo aan beginnen........ Maar nee! Eérst dit af:


Nog 2 kleurwissels van mijn bolletje Surprise-6. Verbazingwekkend hoeveel ik uit zo'n bolletje brei...
Gisteren kwamen er weer nieuwe, unieke kleurtjes binnen. Bij deze unicat surprise-6 bolletjes geldt nog steeds: zéér beperkte oplage, op = op, deze kleuren worden niet meer nagemaakt. (maar daarvoor in de plaats komen steeds weer nieuwe prachtige verloopjes). Ik kan niet zo héél snel breien. Niet zoveel tijd, een carpaaltje of 2, beetje stijve en vervellende vingers - da's niet heel goed voor het tempo. Maar het plezier is er niet minder om! 

1 opmerking:

  1. Wat een leuk idee, die deken om restjes te verwerken!! En inderdaad, restjes hebben we allemaal ergens in een bak zitten ;-). Let op met je carpaaltje, ik ben al aan elke pols ervan geopereerd, ook niet te lang wachten, is ook niet goed zei de chirurg destijds.....

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...