Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 8 april 2021

Fide Margarita

Nu we het 2e "Corona-jaar" ingaan begin ik sommige dingen en mensen zó te missen. Voor het 2e jaar een verjaardag niet vieren, al méér dan een jaar geen brei- en haakclub. Dat soort dingen. Krijg ik van Facebook van die herinneringsfoto's waarop we hutjemutje zitten, aaarrgghhh.... toen kón dat nog. Het zal je niet verbazen dat ik ook dit jaar in juni geen Brei- en Haakfestival ga organiseren. We hebben 4 gewéldige jaren gehad en het zou een slap aftreksel worden. Ik lig al van véél wakker maar daar offer ik geen nachtrust voor op... Maar ik mís het zo! De spanning van het voorbereiden, de voorpret van het bedenken van alle activiteiten, het maken van de goodiebags en vooral al die mensen die op die dag bij elkaar komen met een gezamenlijke hobby! Als die tientallen vrijwilligers die aan de tafels wat leuks bedenken om te laten zien, de workshops en demonstraties. Gelukkig gaat iedereen op zijn eigen manier gewoon verder met leuke dingen bedenken en zodra het kán gaan we weer wat organiseren!


Christel van Chrizknitz ontwierp pas deze prachtige zomertrui. Die had natuurlijk een ere-plaatsje gekregen op het festival, en nu doen we het maar hier. Het truitje kreeg een prachtige naam: Fide Margarita. What 's in a name.... je leest het hier
Zoals we van Christel gewend zijn zit het ontwerp vol met prachtige, subtiele details:



Het patroon is uitgeschreven in maar liefst 6 maten, dus echt voor iedereen. Het truitje wordt van boven naar beneden in 1 stuk gebreid. Het patroon is zéér uitgebreid en je leert een heleboel nieuwe technieken die dit truitje zo bijzonder maken. 
Je kunt het patroon bestellen in de webshop van  Chrizknitz of in onze webshop.
Als je toch zoiets moois gaat breien, kies dan ook voor een mooi garen (je kunt hier precies nalezen hoeveel meter je nodig hebt).

Bijvoorbeeld Sira van Borgo de Pazzi, een mix van Bamboo en Zijde. Hierdoor is Sira zeer geschikt voor het maken van leuke zomertopjes en truitjes. De bamboe ademt goed en neemt goed vocht op. En door de eigenschappen van de zijde in de draad krijgt het een mooie zijdeglans en voelt extra zacht aan.
naalddikte: 3,5/4mm - 50 gram/ca.150 meter - 70% bamboo, 30% zijde (5,95).
Deze en andere kleuren vind je in onze webshop




En er komt vast weer een tijd dat we zo bovenop elkaars neus kunnen zitten om een techniek van Christel te leren!







2 opmerkingen:

  1. Het is waardeloos allemaal. We missen veel, en dan vooral de contacten met andere mensen. Ik hoop zo dat het volgend jaar beter gaat.
    De trui is prachtig. Mooi met die kabels aan alle kanten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nou inderdaad al voor het tweede jaar geen festival bij jullie. Maar volgend jaar gaan we er, hopelijk, weer voor hoor. Ik blijf duimen eens wordt het weer redelijk normaal.

    BeantwoordenVerwijderen