Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag, donderdag en vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

(Op vrijdag ben ik er zelf niet.)

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************


dinsdag 13 april 2021

Dune Glow

Vandaag heb ik een offday. Ook mij overkomt dat, jammer dat ik 'm niet zie aankomen. Of misschien zou ik dat wel moeten maar let ik niet op en dender ik soms iets te lang door. In het weekend had ik zondag een late dienst, een kort onrustig nachtje en maandag een vroege. Ik deed het mezelf aan, want ik had geruild. Soms vergeet ik dat alleen de binnenkant van mijn hoofd nog wel 20 is en de rest niet meer. Gisteren nog wat pakketjes op de post, mailtjes beantwoord en toen kakte ik helemaal in. Vandaag zou ik fris en fruitig in de administratie duiken maar ik voelde me meer een rotte appel of een overrijpe banaan - het ging van geen meter! Volgde er nog een vrolijke persconferentie, nog een bericht dat een levering weer later komt dan beloofd: ik ga maar vroeg naar bed vanavond... morgen een nieuwe dag!


Maar niet zonder een tip voor een leuk haak-project! Dune Glow is de naam van dit leuke gehaakte shirt. Het is een patroon van Annelies Baes (voorheen ook bekend onder de naam Vicarno). 
Zij gebruikte een garen dat ik niet in de winkel heb, maar er zijn zoveel alternatieven - bijv. Softfun of de Sira waar ik deze week over blogde. De looplengte van deze garens komen overeen met het gebruikte garen, je kunt het aantal bollen dus goed aanhouden.
Je kunt het patroon bestellen via de webshop van Annelies (dus niet bij ons in de winkel). Het mooie: het patroon is beschreven in wel 6 maten!Tip: Haken is een strakkere techniek dan breien, de draad gaat nu eenmaal vaker om elkaar heen dan bij breien. Dat verklaart ook waarom je voor haken vaak wat meer nodig hebt. Je krijgt bij haken ook niet dezelfde soepelheid als bij een gebreid werkstuk. Daarom wordt voor haken vaak een grotere haaknaald gebruikt dan je zou breien. Maar maak het verschil niet té groot met wat er op het etiket staat en je gebruikte haaknaald, zeker met katoenen of bamboo-garens kan je werkstuk gaan uitzakken na gebruik of het wassen. Voor een sjaal of deken vind je dat niet zo erg maar voor een kledingstuk is het niet zo handig!

*******

Heel erg verrassend is het niet meer, maar nog even voor de duidelijkheid: Voorlopig kun je in onze winkel alleen terecht met een afspraak. Die is snel gemaakt door ons te bellen (0118-602300) of te mailen (jaffari@zeelandnet.nl of info@blij-dat-ik-brei.nl). Er mogen - al een heel jaar lang - 2 klanten tegelijk in onze winkel. Vergeet je mondkapje niet 😉. Om het een beetje efficiënt en rendabel te houden kun je bij ons winkelen op woensdag, donderdag en zaterdag. Dan ben ik er zelf en neem ik alle tijd voor je. Natuurlijk kun je van alles bij ons bestellen via de webshop (een slap aftreksel van ons assortiment). Mail gerust als je het daar niet kan vinden!

Een vertegenwoordiger mailde mij vandaag: "blijf positief", dat ga ik proberen. Misschien levert hij wel een zakje positivo-zaadjes. Ik kan er wel wat gebruiken... 


7 opmerkingen:

 1. Lieve Jeanet, geen wonder dat het even te veel wordt! Wat jij allemaal doet! Ik heb er geen woorden voor. Hou er de moed in! Lieve groet, Ingeborg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Jeanet
  Ik vind je een kanjer en jouw blogs maken mijn dag mooier. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat het weer wat beter gaat. Gelukkig is het (hier in ieder geval) prachtig weer. Fantastisch zoals jij toch altijd weer gezellige, boeiende en inspirerende blogs weet te schrijven. Iedere dag een lichtpuntje. Hartelijke groeten Beerta

  BeantwoordenVerwijderen
 4. k word al moe als ik het alleen maar lees.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. "Soms vergeet ik dat alleen de binnenkant van mijn hoofd nog wel 20 is en de rest niet meer." zoooo herkenbaar :-) Voor de rest: ik leef met je mee en kom snel weer langs in de winkel. Weet dat je mijn dagen meestal opvrolijkt met je blogberichten en heb je een keer een off-day dan weet je nog een glimlach bij me op te wekken met zinnen zoals die ik net quote. Knuffel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk truitje van Annelie. Ze heeft prachtige patronen.
  Ja, een off day moet zich eigenlijk van tevoren aankondigen dan kun je er rekening mee houden :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...