Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************maandag 14 augustus 2017

Terug

Ziezo, dat zit er al weer op. Een weekje is best wel kort (maar dat wist ik natuurlijk van te voren al).
We deden deze week geen "grote" dingen, maar klusten wat rondom het huis, genoten van ons eilandje Walcheren, vierden mijn 50e verjaardag en vulden de dagen met kokkerellen, breien, warme koffie drinken en het was heerlijk!


Zoveel fruit uit de tuin nodigde uit tot lekker vers ijs!Aan dat 50 ben ik nu een beetje gewend. Nou, nee - eigenlijk niet want nu ik het zo opschrijf denk ik weer: huh? Ik? 50? Een halve eeuw............. 
Maar alles is relatief! Zo is deze prachtige kerk in Maastricht veel ouder 😁. In deze voormalige Dominicaner kerk is een prachtige boekhandel gevestigd en Miriam en ik wilden deze heel graag bezoeken, dus togen we naar Maastricht. Echt een aanrader (de stad en de boekenwinkel...).Het is voortdurend kiezen of je naar het uitgebreide assortiment boeken kijkt of naar boven blijft staren. We deden beide en uiteindelijk gingen we ook nog met een stapel leesvoer de kerkdeur uit. Omdat we allebei niet heel erg van shoppen-om-het-shoppen houden staken we het Vrijthof over en bezochten de St. Servaasbasiliek. We boften dat er net een rondleiding werd gegeven en anderhalf uur lang luisterden we en keken onze ogen uit. Uiteraard prijs ik me gelukkig met een tiener die dit ook allemaal leuk vindt 😊.

Maastricht St Servaas Baseliek Foto uit de buurt van Henric van ...

Na de rondleiding verlieten we de kerk, staken het Vagevuur over en beklommen vervolgens de St. Jan. Het is een hele klim (maar dat realiseer je je pas hijgend halverwege) en het passeren van tegenliggers die weer naar beneden gaan is ook wel een dingetje op een smal wenteltrapje met ongelijke, uitgesleten treden. Al met al een superleuke dag!

... of Maastricht, the Sint-Jans church and the Sint-Servaas basilica

En vandaag dus weer aan de slag! Ik moest wel wat moed verzamelen want het smaakte best naar meer...
Vanmorgen heb ik een deel van de gigantische hoeveelheid mails beantwoord en gelezen. De eerste bestellingen gaan weer de deur uit. Er werden namelijk wel wat doosjes afgeleverd deze week en er komt nog een heleboel aan.


Vanaf a.s. woensdag staat er een hele grote voorraad unicat in de winkel (bolletje of 80?)! Er moeten nog wat prachtige projecten op de foto worden gezet en er komen bijzondere nieuwe draadjes binnen deze week. Hup, Jeanet - actie!


10 opmerkingen:

 1. succes maar weer. En volgend jaar ...... gewoon 2 weken. Heb je dan wel weer verdiend.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij komen weer een weekje naar Zeeland vanuit Vlaanderen en hopelijk kan ik deze keer een.unicatkleurtje naar mijn keus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fijn dat je een gezellige week heb gehad.
  In Zwolle is er ook een kerk tot boekwinkel gemaakt! Boekhandel Waanders in de Broerenkerk.
  Iets voor een volgende vakantie?
  Voor nu veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Maastricht is TOP!! Ik ben ook fan van de Dominikaner boekwinkel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk, zo'n dagje Maastricht met je dochter. In Zwolle heb je ook zo'n mooie boekwinkel in een kerk: Waanders in de Broeren!
  Wat een prachtige bollen unicat heb je daar weer, en zoveel! Je mag gelijk weer druk aan de slag lees ik al... ik hoop dat je een beetje kunt teren op dat weekje vakantie. Volgende keer gewoon 2? Het is je gegund. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jeanet, jij verwondert je nu over 50, het blijft zo dat je je leeftijd niet aanvoelt, het staat alleen in je paspoort. Levend bewijs was je in Maastricht door de St.Jan te beklimmen, je conditie is dus best nog wel aardig, want tijd om die met sporten op peil te houden heb je niet. Fijn dat jullie Maastricht saampjes konden doen; ik heb daar altijd een beetje het gevoel in het buitenland te zijn en niet alleen omdat het een nog langere reis dan naar Arnemuiden is.Sterkte met het opstarten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel succes en wij kunnen weer genieten van de dagelijkse berichtjes

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn Jeanet dat jullie in Maastricht zo genoten hebben. En de St. Jan is idd een hele klim, maar je hebt boven een geweldig uitzicht. De vakantie duurt altijd te kort of je nu 1 week hebt of 2.

  Maar voor ons is het fijn om weer die leuke berichtjes te lezen.

  Groetjes Margo

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ja, Maastricht is een mooie stad. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...