Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zaterdag 17 december 2016

Warm vest

Van alle garens die ik in de winkel heb liggen heb ik graag voorbeelden en modellen. Wie wel eens bij ons is geweest weet dat het vol ligt en hangt met sjaals, truien. dekens, dassen, poppen en noem maar op. Ik zit langzamerhand echt wel aan de grens van wat kan - de winkel wordt maar niet groter, ook al wil ik dat best wel. Daarnaast ontbreekt het me ook aan tijd en ruimte om grote werkstukken te maken. Zeker nu we logees hebben lukt het me niet om nog veel meters te haken of breien in de avonduren (soms gaat bij mij ook het lichtje uit...). Er zijn nog een paar bollekes waarvan ik niet echt een model of voorbeeld heb.
Daarnaast is de vraag naar gehaakte kleding groot, maar het aanbod aan Nederlandse patronen schaars. De meeste wol-levaranciers hebben gebreide modellen (ook mooi), zelden gehaakte.
Maar dan kom ik opeens zo'n mooi voorbeeld tegen op het internet, dat wil ik graag met jullie delen!

Foto: Ellebel

Ellen van het blog Ellebel haakte dit prachtige vest. Ze maakte meerdere varianten - maar ook eentje van Kuki, een prachtige wollen draad van Borgo de' Pazzi. Op het blog van Ellebel vindt je de link naar de Nederlandse vertaling van dit patroon. Lees zeker ook even de opmerkingen over de verschillende materialen die ze gebruikte.
Dank je wel, Ellen voor dit prachtige patroon!

Bolletjes Kuki hebben we in de winkel, het is een prachtige draad van 65% wol, 20% ramie (soort brandnetel) en 15% hennep. 100% natuurlijk dus 😊. ca 110 meter op een bol van 50 gram. ( € 3,40 per bol, en dat is voor zo'n bio-draadje beslist niet duur!)

KukiKukiKuki
Kuki Kuki
Afbeeldingsresultaat voor kuki borgo de pazzi 1  Afbeeldingsresultaat voor kuki borgo de pazzi 10

Uiteraard kun je dit vest ook van andere garens haken.

4 opmerkingen:

  1. Ik had het vest al gezien op haar blog, prachtig! Die wil ik graag eens maken.
    Mooie foto's heeft ze ook gemaakt, hé?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik overwinter 4 maanden in Oostkapelle. Het klinkt misschien raar, want overwinteren doe je meestal in een warm land. Nu heb ik ontdekt dat Arnemuiden daar niet zo ver van af ligt. Nu ga ik proberen om voor de kerst uw winkel nog te bezoeken. Dus wie weet : tot spoedig. Ik lees uw blog steeds graag. Groeten van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er geweldig uit! Hoeveel bollen nodig? S/m

    BeantwoordenVerwijderen