Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


woensdag 15 juni 2016

Diagonaal

Er komt een tijd dat we buiten op ons tuinbankje zitten en genieten van de strálende zon, vrolijke bloemetjes, strakblauwe lucht, fladderende vlindertjes. Kopje thee erbij, schaaltje verse aardbeitjes en een haakwerkje op schoot. In je rug ligt een comfortabel kussen en je pas gehaakte kleed heb je net terzijde geschoven - want daar is het tenslotte te warm voor.... Het is nog even utopie, maar het komt écht wel weer een keer. Tot die tijd kun je in elk geval dat comfortabele kussentje voor in je rug haken! :-)


Ans haakte dit vrolijke kussen van 3 bollen Miami (of Softfun, 60 % katoen, 40 % acryl 140 meter per bol - € 3,50). en 3 bollen By Claire 3 - Sparkle (75% katoen, 25 % polyester. 130 meter € 4,25). De diktes van deze 2 garens passen prima bij elkaar en de mogelijkheden van kleuren combi's zijn eindeloos. 18 kleuren Sparkle en zo'n 25 kleuren Miami. Dan kun je kiezen! Gehaakt werd met naald 4,5

Het idee komt van Sue Pinner, ik blogde er al eerder over. Je haakt "gewoon"stokjes in het rond, maar dan diagonaal. Je haakt eigenlijk een soort "kol" die schuin over het kussen past. Dit kussen van 40 x 40 cm meet een diagonaal van 56 cm. Je zet dan een lossenrij op van 2 x 56 xm = 112 cm (in dit geval 180 lossen). Regelmatig kijken of het past en je hebt een vrolijk kussen!
Uiteraard kun je elk garen nemen wat je wilt, maar de Sparkle geeft het kussen echt iets extra's.


Bij aanschaf van het garen krijg je de extra uitleg erbij. In de winkel kun je ook eindeloos combineren.


Het kussen is er!
Die aardbeitjes ook...
Nu die zomer nog :-)

1 opmerking:

  1. Oh die is leuk! Mooi door eenvoud, alleen wel blijven tellen denk ik ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...