Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

dinsdag 28 juni 2016

Waterval

Dit is een ontzettend leuk ideetje voor een zomersjaal! Atty zette dit patroon met een uitgebreide tutorial op haar blog. Ze noemde de sjaal Waterval.


Het patroon is makkelijk aan te passen aan je wensen, je kunt zoveel kleuren gebruiken als je wilt!
Hier gemaakt van katoen, maar met een paar bolletjes Vinnis Serina wordt-ie nóg zachter. Of duik je restjesbak in :-)

 

Geweldig voor de zomer, dankjewel Atty voor dit leuke patroon!

***********

En dan nog even dit:
Heel erg bedankt voor jullie lieve reacties naar aanleiding van de winkeldiefstal. Het was helaas niet de eerste keer (daarom hangen die camera's er al), er zijn al 5 sjaals gestolen in korte tijd, de bollen zijn niet te tellen. We hebben aangifte gedaan en overduidelijke beelden zijn bekend bij de Politie. Na enige discussie thuis hebben we besloten deze beelden niet online te zetten. Ik geloof niet zo in de publieke schandpaal. Deze mevrouw weet van zichzelf al dat stelen niet mag en als deze beelden de enige reden is om dingen terug te brengen klopt er iets niet en zal ze het ergens anders nog steeds doen. Daarnaast heb ik geen controle meer over beelden die op Facebook worden gedeeld. Iedereen kan invullen wie hij/zij denkt dat de dader is - ook al klopt het niet of lijkt iemand erop. Daarnaast zal deze mevrouw ook kinderen of misschien een partner hebben die ook getroffen kunnen worden door de beelden online te zetten. Dus doen we het (nu) niet.

Blijft het feit dat ik boos, teleurgesteld, in de war, pissig, verdrietig ben. Maar dat ga ik proberen van me af te zetten, want dat kost me te veel energie. Wat me het meest steekt is dat ik gedwongen word om anders naar mensen te kijken en anders in mijn werk te staan dan ik wil. Het zij zo.13 opmerkingen:

 1. Ik kan me je machteloosheid wel voorstellen. Helaas is deze wereld niet perfect.
  Maar wat een geweldig leuk patroontje deel je nu! Heel bijzonder. Ik geloof niet dat ik het zou gaan maken, ik ben niet zo goed in het gepriege ;-). Maar ik vind het een schitterende sjaal!!! Dus wie weet gaat het me wel ooit lukken.
  Groetjes, Isabelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat verdrietig allemaal en ook dat het vaker gebeurt! Ik vind het wel bewonderenswaardig hoe je over het publiceren van de beelden denkt! Sterkte gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Respect voor je besluit en sterkte met het loslaten hiervan. Ik wens je alle goeds en veel fijne klanten!
  Lieve groet,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig van je om er zo mee om te gaan! Ik wens je heel veel sterkte toe om toch nog met veel plezier je werk te mogen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Jeanet, ik heb veel respect voor de manier hoe je met het gebeurde omgaat. Je hebt gelijk dat je de controle kwijt bent als je de beelden online zet en daarmee nagel je haar inderdaad aan de schandpaal. Het feit blijft natuurlijk dat je wel je spullen kwijt bent en dat je hard voor je boterham moet werken. Mensen moeten met hun tengels van andermans spullen afblijven dat is absoluut een feit. Mag ik zeggen dat ik je een wereldvrouw vind met een enorm groot hart. Nogmaals veel respect en petje af! Groetjes Annemarie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik hoop dat de politie haar kan traceren met deze beelden. En ik hoop dat jij het na verloop van tijd kumt los laten en met plezier jouw werk weer kunt doen. Sterkte ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superleuke zomersjaal, ideaal om restjes te verwerken! Wat de dame in kwestie betreft, in eerste instantie zou je het wel willen publiceren, maar achteraf denk je er inderdaad al rustiger en anders over. Natuurlijk blijft het onaanvaardbaar, maar anderzijds is het zo dat ze misschien een gezin en partner heeft en eigenlijk misschien wel ziek is, wat niet wegneemt dat het niet goed te keuren is, er moet iets mee gebeuren. En voor jou, we worden almaar meer gedwongen door enkelingen om mensen anders te bekijken wat heel spijtig is, maar dat brengt de tijd nu eenmaal mee, ook ik heb er nog steeds moeite mee, maar heb het ook al meermaals aan den lijve ondervonden en lessen moeten trekken eruit. Sterkte!
  Liefs, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weet je wat ik altijd het erge vind... Het zijn gewone mensen, net zoals jij en ik. Ze doen niet anders, zijn niet anders gekleed, hun uiterlijk is niet anders. Was dat maar zo, dan herkenden we ze van een afstandje al. Helaas.
  Gelukkig zijn er ook vele wel betalende klanten maar het wordt zo verpest door die enkele niet betalende klanten!
  Zet em op! Ga zo vrolijk mogelijk door!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik begrijp je verdriet en heb respect voor je beslissing. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb veel bewondering voor je verstandige en humane redenering ondanks dat je woedend bent over de diefstal.
  Mijn respect heb je.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Waar vind je die prachtige patroontjes altijd. Ook deze is weer een leukerd. Dankjewel.
  Enne over die mevrouw (is dat wel een goed woord voor een schurk, want dat is ze in feite). Ik kan je goed begrijpen. Mijn eerste idee zou ook zijn om het op FB te gooien, maar aan de andere kant, ze heeft ook mensen om haar heen, die er niets mee te maken hebben. En die nagel je indirect ook een beetje aan de schandpaal. Op deze manier houd je de eer aan jezelf, en dat is ook veel waard. Je kunt het ook positief bekijken. Het bewijst dat je een supergoede smaak hebt qua sjaals, wolletjes en meer. Anders zou het niet meegenomen zijn. En gelukkig zijn er veel en veel meer betalende klanten die het met het laatste ook eens zijn. Net als ik, op afstand, dat weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is het dan nog wel zinvol om camera,s op te hangen als je er eigenlijk zo weinig mee kunt? Ik vraag me af wat de politie met zulke dingen doet, het voelt wel alsof je als winkelier vogelvrij bent, met of zonder camera,s. Als de Mevr. in kwestie het leest lacht ze in haar vuistje......en gaat door met zulk gedrag en dupeert er ook nog anderen mee.Jammer Jeanet, zeker voor jou gevoel naar klanten toe, want laten we eerlijk zijn, goed voelt dit natuurlijk niet.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...