Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 19 oktober 2015

Zacht

Schachenmayr kwam dit najaar met een heel zacht (baby-)draadje, Lenja Soft. De kleurtjes zijn zacht en het garen is zeer kindvriendelijk. Het is prima te wassen in de wasmachine (kan in de droger!) en huid- vriendelijk. Supergeschikt voor babietjes dus, maar zeker ook voor zacht haakwerk in knuffels, zachte boordjes aan een muts. Héérlijk om mee te kroelen :-)
Op een bolletje van 25 gram zit 90 meter (vederlicht dus)! 100 % polyester, breien op nld 4 mm.
Een bolletje kost € 1,95 en voor een babytruitje (6 mnd) heb je ongeveer 4 bolletjes nodig.

Patronen voor dit garen (en nog veel meer baby-patroontjes) vind je in dit leuke boek (€ 5,75)


Het staat vol met patroontjes van dekentjes vestjes, truitjes, sokjes, mutsjes en alles wat je nodig hebt voor de baby.


(nodig voor een dekentje 61 x 72: 7 bolletjes)

Heel veel patronen zijn ook geschikt voor de beginnende breister! 
Ook voor zachte gehaakte randjes is dit garen erg geschikt.
1 opmerking:

  1. O wat een mooi garen en een leuke prijs. IK ga het in mijn achterhoofd opslaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...