Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 1 oktober 2015

Soap-socks

Soms is een idee zo simpel (maar leuk) dat ik me afvraag waarom ik er zelf niet opgekomen ben :-)

Dit is een leuk cadeautje dat je een persoonlijke noot kan geven. Deze Zeepsokken (soap socks) brei je voor een heerlijk stukje zeep - een mooi, zelfgemaakt etiketje erom heen en je hebt je zeep-met-scrub!


Ik vond het idee hier bij Gingerbread Lady, waar je het Engelse "patroon" kan vinden. Je kunt een zakje breien (in het rond) maar uiteraard ook een klein vierkant lapje dat je dicht maast.


In het oorspronkelijke patroon is gebruik gemaakt van viltwol, maar dat hoeft natuurlijk niet. Katoen of een ander wolletje kan natuurlijk ook.

Knitted Soap Socks

Overbodig om te zeggen dat je hier ook een gehaakte versie van kan maken :-)
Simpel en o-zo-leuk! Alle zeepzakjes waar ik eerder over schreef vind je hier bij elkaar.

6 opmerkingen:

 1. Wil spontaan onder de douche springen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, das ist eine tolle Idee, ich habe diese auch schon gesehen und gestrickt.
  Allerdings ist Filzwolle sehr schön dafür, weil sie durch das Waschen mit der Seife verfilzt, das ist ein super Effekt, man kann sich damit sehr gut ein Peeling machen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben blond .... Maar leg je het in de Kast of gebruik je het Met wolletje onder de douche ?

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...