Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


vrijdag 23 oktober 2015

De laatste loodjes

Zoals ik een tijdje geleden al heb aangekondigd is de winkel volgende week ook op dinsdag en woensdag gesloten i.v.m. de Herfstvakantie. Hoewel het maar over 2 dagen gaat, heb ik het idee dat we een échte vakantie hebben :-)
We gaan helemaal niet weg, doen niets bijzonders maar het idee dat we gewoon even samen kunnen koffieleuten zonder gestoord te worden door winkelbel of telefoon is echt fijn! En mocht de telefoon gaan - we nemen even niet op hoor! Vanaf donderdag ben ik er weer met 200%.
Dus voelt het nu een beetje als de laatste loodjes. Eindelijk is die BTW-administratie weer afgerond, bijna alle bestellingen weg, nu nog opruimen en deze doos moet nog éven doorgespit worden:


Voor de liefhebber: morgen staan er dus wat nieuwe kleurtjes in de winkel! Wie het eerst komt..... :-)

Maar natuurlijk is er nog wel wat nieuws te melden. Sascha lanceerde deze week haar nieuwe sjaal-patroon: Rose Hedge Shawl


Deze prachtige sjaal heeft 2 open "rozen"-randen. Deze sjaal is prachtig in effen garens zoals hierboven, maar ook onze handgeverfde strengen zijn hier supermooi voor!


Ans haakte deze sjaal van 2 strengen handgeverfd garen (met glittertje). Omdat ik de foto vanavond nam komen de kleuren en het glittertje niet zo tot zijn recht. 
Voor de sjaal heb je ca 500-600 meter nodig (haken op nld5), maar wil je echt een omslagdoek ervan maken, dan zou ik een paar bolletjes extra nemen. Het patroon is makkelijk wat groter te maken.
Geschikt voor bijv. Merino, Scheepjes Stone Washed, Sokkengaren, filigran, en ook voor een bol unicat!

Graag had ik hier nog wat handgeverfde strengen laten zien, maar helaas is dit garen al weer bijna op. Maar gelukkig werd vanmiddag nog wat bezorgd (uiteraard niet handgeverfd, maar wel geschikt!)

Voor de sjaal heb je ca, 200 gram sokkengaren nodig.

Het patroon van Sascha is te koop op Ravelry en Etsy, en bij ons in de winkel in combinatie met haakgarens. Voor de verkoop van enkel het patroon verwijs ik je naar bovenstaande sites.
8 opmerkingen:

 1. Geniet van jullie vakantie ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig! Alvast een fijne vakantie gewenst, dat heb je wel verdiend. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vast hele fijne dagen gewenst!
  Prachtige wol laat je weer zien!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geniet lekker van je vakantie Janet. Je hebt het verdient!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Jeanet,
  Geniet maar lekker van jullie vrije dagen.
  Tis jullie van harte gegund.
  Groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hallo Jeanet,
  Geniet maar lekker van jullie vrije dagen.
  Tis jullie van harte gegund.
  Groetjes, Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geniet lekker van de vrije dagen. Hopelijk schijnt de zon en kunnen jullie er zelfs nog even op uit richting zee.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...