Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


donderdag 8 oktober 2015

Rowan Felted Tweed

Er was eens een Engels schaap met een prachtige vacht......hij heette Rowan Felted Tweed.


De boer was nogal creatief en maakte de vacht nóg mooier..... het schaap werd geschoren, de wol gewassen, gekaard, gesponnen. Omdat de boer van kleurtjes hield maakte hij de prachtigste bolletjes met af en toe een spikkeltje van een andere kleur. Hij noemde het natuurlijk Tweed.... Zijn vrouw maakte er mooie bolletjes van met een mooi etiketje. Omdat ze maar met z'n tweeën waren duurde het maken van deze bolletjes natuurlijk best lang.....

En er was eens een knappe Nederlandse ontwerpster, die een beetje verliefd werd op dit mooie garen... ze breide een prachtige sjaal en wou dat iedereen haar patroon mee kon breien.....


Nu had deze ontwerpster een grote schare fans en die wilden ook zo'n mooie sjaal breien! Natuurlijk vonden ze de kleuren die gebruikt waren de aller-allermooiste! Iedereen wou wel zo'n mooie sjaal met een sjieke naam Fair Isle Sampler II

In een klein dorpje woonde een vrouwtje. Dat vrouwtje had een wolwinkeltje en heel veel breisters vroegen het vrouwtje naar die prachtige wol-met-spikkeltjes....


Het vrouwtje verkocht alles wat ze had en schreef een brief naar de boer dat hij meer schaapjes moest verven, scheren, wassen, kaarden spinnen, etiketjes en bolletjes-met-spikkeltjes draaien. Dat deed de boer! En zijn vrouw, de kinderen en iedereen die maar kon helpen....... het vrouwtje in het wolwinkeltje was he-le-maal niet ongeduldig en bleef héél rustig wachten!

En toen, na 6 weken wachten kwamen ein-de-lijk de spikkelbolletjes aan bij het vrouwtje in het wolwinketje, o wat was ze blij!


Alle kleurtjes voor de mooie sjaal van Wieke zaten erbij - en nog een paar meer!


Gelukkig bleven de klanten van het wolwinkeltje ook heel geduldig wachten tot de bolletjes eindelijk werden bezorgd. Het vrouwtje werkte zich een slag in de rondte om de bolletjes op de post te doen...


Dus als er nóg meer brei-mevrouwtjes de prachtige sjaal van Wieke willen breien: aan de bolletjes zal het nu niet meer liggen (voorlopig!). En ze leefden nog heel lang en vooral héél gelukkig!

********

Zucht, van sommige verhaaltjes krijg ik buikpijn. Maagzweren! Maar goed - het is er weer. 
Nog een leuk ideetje met de Rowan Felted Tweed vond ik op Ravelry.

Foto's : Handepande

Voor als je wel van rondbreien, maar niet van inbreien houdt (snap je het nog?) Gemaakt van 5 prachtige kleuren Rowan Felted Tweed. Het patroon vind je ook op Ravelry.
Rowan Felted Tweed
50 gram 170 meter
50% wol, 25% alpaca, 25 % viscose
€ 8,30 per bol

9 opmerkingen:

 1. Prachtig, leuk verhaal heb je ervan gemaakt ik moet er de hele tijd van glimlachen ;)
  Groetjes, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha,ha,ha...wat heb je dat leuk geschreven...prachtige wol en die gekleurde schapen zijn al helemaal HOT!

  lieve groetjes
  Angeline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een leuke schapen. En wat een mooi sprookje. 👍👍

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ben je weer creatief Jeanet ;)
  Leuke blogpost, zowel de foto's alsook het sprookje,
  wat gelukkig goed afliep.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig verhaal. Deze brei-mevrouw gaat straks heerlijk dromen van de wol met de mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maagzweren zijn niet leuk, maar jouw verhaaltje wel :).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Superschattig verhaaltje Jeanet, je zou kunnen meedoen met de poppendag. Je kreeg echt wel prachtige wol van de schapen! En maagzweren, die hebben we niet nodig.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je wol is schitterend, je winkel gezellig en je kunt ook bijzonder pakkend schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hahaha, laat je buikpijn en maagzweren dan weer verdwijnen met de wetenschap dat er bij mij een brede glimlach op mijn gezicht verscheen bij het lezen van dit verhaal. Weet je trouwens dat er jaren geleden zo'n ophef is geweest over een geverfde schapen in een weiland ergens tussen Utrecht en Gouda? Daar moest ik weer aan denken bij het zien van deze prachtige schapen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...