Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************


zaterdag 31 oktober 2015

Ragfijn

Bijzondere garens hebben lange levertijden....... daar ben ik na die 17 jaar wel achter. Maar met wat geduld krijg je dan ook wat :-)


Vandaag kwamen de eerste kleurtjes Cowgirlblues Merino Lace binnen, een handgeverfd 100% merino/wollen kantgaren (€ 12,50 per bolletjes van 50 gram). Zacht, mooi, en op zo'n klein bolleke zit wel 350 meter! Hier word ik heel vrolijk van.... :-)
Tja, natuurlijk heb ik na onze mini-verbouwing-met-extra kasten nu al ruimte tekort (zucht), dus heb ik deze bolletjes maar een plekje gegeven in deze glazen vaas. Komen ze mooi uit en rollen ze niet door de hele winkel.

Door de lange looplengte op een bol (350 meter op 50 gram) is het garen heel geschil voor lace-projecten (maar ook voor haakwerk).

Beetje inspiratie nodig? Zo brei je bijvoorbeeld een prachtige Annis (patroon via Ravelry, met een Nederlandse vertaling)


(Patroon is ook bij ons te koop)


(gratis via Ravelry - Engels met een schema)


En een ragfijne Southbay-shawl kan natuurlijk ook prima!


Let bij een patroon goed op het aantal meters dat je nodig hebt, grammen zeggen veel minder :-)


Dit prachtige garen is met de hand geverfd, en komt uit Zuid-Afrika. Op de website van Cowgirlblues vind je nog meer informatie.

*****************
En dan natuurlijk nog even de winnaars van de Give-Away (breipakketjes handschoentjes)
(Wat een gigantische hoeveelheid reacties!!!)

De winnaars zijn:

- Ine de Wilde -
- Anja Beijk - 
- Annelies Verberkmoes -
- Nel Dingenouts - 
- Anja Andriessen -

Dames, stuur even een mailtje met jullie adressen, ik doe de pakketjes dan zo spoedig mogelijk op de post! 
Fijn weekend allemaal!


8 opmerkingen:

 1. Prachtige garens en in hele warme tinten. Een bolletje van 50gr =350m? Dat valt wel mee dan voor ragfijn garen. Of is het per 25gr?
  De patroon ideeën zijn heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige garens en in hele warme tinten. Een bolletje van 50gr =350m? Dat valt wel mee dan voor ragfijn garen. Of is het per 25gr?
  De patroon ideeën zijn heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig garen weer en zoveel meters op een bolletje, geweldig! Echt ideaal voor een lacesjaal en zeker voor alle voorbeeldjes die je ons toont. Stuur je ook wat tijd mee op als ik garen bestel? Dan wil ik het nog wel overwegen ;-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi garen is dat zeg. Maar ik heb me zelf beloofd allereerst mijn WIP's af te maken en dan pas weer iets nieuws op te pakken. Maar dat blijft moeilijk hoor. De winnaars veel plezier met hun prijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie kleuren. Ik begrijp alleen even iet hoeveel er op een bolletje zit. Bovenaan heb je het over 350 meter en over 50 gram voor € 12,50, logischerwijs bedenk ik dan dat het bollen van 50 gr met 350 meter zijn. Onder de foto met de vaas met bollen spreek je over 100 gram met 350 meter..... Wat is nou de juiste?

  Gefeliciteerd voor de winnaars van het handschoenenpakketje. Zelf ben ik nu eerst begonnen met de handschoenen zonder vingers met de muzieknoten en de f en g - muzieksleutels voor dochterlief.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt helemaal gelijk, het moet zijn 350 meter op 50 gram - ik heb het verbeterd!

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd voor de gelukkige winnaressen :-)
  En wat laat je weer mooie kantachtige sjaals zien....
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...