Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

donderdag 29 oktober 2015

Poncho

Zooooo, een mini-vakantie, dat smaakte eigenlijk naar meer......

Ik moest vanmorgen best even slikken na 3 dagen vrij. Uiteraard wilden we veel te veel in enkele dagen, dus ongeveer een kwart van onze vrije-dagen-plannen hebben we ook daadwerkelijk uitgevoerd.
Een dagje naar het Zweedse warenhuis, wat shoppen en een dagje Annie Sloanen!
Jaren geleden had ik nogal enthousiaste verhalen over deze kalkverf gelezen en er blijkt een verkooppunt van dit toversmeerseltje heel dichtbij te zitten. Dus gingen Miriam en ik gisteren aan de slag met een oud kastje. Wat was dit leuk............!


We kregen er geen genoeg van - we namen ook het lelijke TV-kastje nog even mee, een paar bloempotten, vazen en een schemerlamp :-) en de pot verf is nog niet leeg....

Maar vanmorgen was de pret voorbij (alhoewel ik werken ook heel prettig vind!), en ging de winkel weer open. De mailbox werd doorgespit en veel pakketjes weer verzonden. Voordat ik het wist zat ik zó weer in het ritme van alledag.
Dus na een paar dagen radio-stilte heb ik ook weer een leuk ideetje gevonden:



Wat een geweldig leuke poncho is dit!


Ik vond het patroon op Ravelry (kooppatroon, Engels). Lekker praktisch, niet te lang. Heerlijk voor nu - nog niet te koud - wat extra warmte om je schouders.
Zou ook heel erg mooi zijn in de Rowan Pure Wool Worsted uit onze winkel :-)
O, ik zou álles wel willen breien en haken wat ik tegenkom - maar dat gaat helaas niet lukken!
Moor nu ga ik nog snel wat steekjes doen - tot morgen!




8 opmerkingen:

  1. Inderdaad prachtig, die poncho!
    Jullie kastje is ook leuk geworden. En fijn om te lezen dat jullie mini-vakantie geslaagd is :-)
    Groetjes,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus jullie zijn aan het Annie Sloanen geweest. En met succes!! Wat is dat kastje LEUK geworden!!
    Fijn dat je genoten hebt van de vrije dagen en ook fijn dat je nu weer open bent Voor mij tenminste ;-). Nu kan ik morgenochtend bij je langs komen voor wat wol en om m'n Sari te showen :-).
    Dus jouw tot morgen, kan ik helemaal terug zeggen :-))))
    Lieve groet, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. verfwerk is prachtig geworden mooie kleur ook
    en rustig aan beginnen valt het misschien weer mee
    fijne dag

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie hebben echt prachtig werk geleverd met die verf, HEEL mooi geworden! En je hebt genoten van je vrije dagen, heel belangrijk en af en toe echt wel eens nodig. Leuke poncho vond je weer voor ons, alleen zou ik hem in wat dikkere wol maken.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ficou ótimo.
    Amo seus xales.
    Parabéns.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat is die kast toch mooi geworden. Prachtig hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb )had' nog nooit gehoord van Annie Sloan, maar kalkverf kan je zelf maken, gewoon gebluste kalk met het pigment vermengen wat je wilt hebben. Het resultaat is wel mooi geworden

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een geweldig resultaat van jullie gesloande spulletjes, echt super leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen