Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van woensdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Op vrijdag ben ik er zelf niet.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************
maandag 1 september 2014

Workshop !

Wow, wat heb ik veel gedáán vandaag. Heel soms heb ik dat, het ging als een speer. Nou niet direct vragen wat, eeeeeeeeh, ik heb gewoon veel afgevinkt vandaag. Mails beantwoord (echt, je wil niet weten hoeveel mails ik krijg!), wol besteld, wol binnengekomen, bestellingen opgestuurd, beetje huishouden (voor mijn doen heel veel), huiswerk geholpen, lekker gekookt, wasjes gedraaid. Mijn ellenlange lijst met things-to-do is ietsjes ingekort. En da's zo lekker als je de week begint.

Zo achter de schermen zijn we nog volop bezig met leuke activiteiten rondom de Expositie Truien bij de Vleet, Natuurlijk hoort een workshop in het thema Visserstruien er zeker bij.

Heb je wel eens een oude visserstrui gezien? Deze hebben vrijwel allemaal spietjes onder de armen en bij de hals. De visserstruien hadden niet allemaal een voor- of achterkant, en de spietjes gaven een betere pasvorm.Om deze techniek onder de knie te kunnen krijgen geeft Anja een workshop. Een hele trui is iets te veel van het goede, de technieken worden geleerd bij het maken van een tasje:
De Workshop start op de Werf, waar je een rondleiding krijgt op de expositie, Daarna gaan we door naar de winkel, waar de koffie en thee klaarstaan. We breien in deze workshop een spie met onzichtbare randen. We maken een buideltje / tasje met spietjes in één van de Arnemuidse patronen (zie foto). Je krijgt informatie over het meerderen en minderen met verschillende technieken.

 • algemeen:
 • De workshop kost € 20,00
 • Inclusief 1 bol Miami of de Scheepjes softfun
 • tijdsduur: ongeveer 2 uur + begeleide tour naar de tentoonstelling van ongeveer 1 uur 
 • start op 04 oktober 2014 op de Werf om 13:00 uur in de zaagloods, daarna vanaf 14:00 - 16:00 workshop in onze winkel op de Markt, uiteraard met koffie, thee en wat lekkers.
 • zelf meenemen: 
 • 4 of 5 breinaalden zonder knop 3.5 mm óf een (korte) rondbreinaald 3.5 mm
 • minimaal 4 markeerringen: 3 dezelfde en 1 in een andere kleur / vorm
 • naald met een groot oog (voor het naaien van de bodem en afwerken van draadjes)
 • óf deze materialen aanschaffen in onzewinkel
 • niveau:
 • recht en averecht kunnen breien
 • kunnen opzetten en afkanten
 • kunnen rondbreien
 • (teltekening kunnen lezen) Dit is iets minder belangrijk, omdat we alleen aan 'de goede kant' werken. Het is ook mogelijk om het geheel alleen in tricotsteek te breien.


Wil je mee doen? Meldt je dan aan per mail. Maximum aantal deelnemers is 10 personen. 


3 opmerkingen:

 1. Geweldig leuk lijkt me dat, als ik bij je in de buurt woonde zou ik me direct aanmelden... maar ja, dan had je me al voor meer workshops in je winkel gehad...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit ziet er heel interessant uit en ik zou heel graag de workshop komen volgen, maar dat zal niet lukken omdat ik op 15 september aan mijn linkerhand wordt geopereerd. Naar de tentoonstelling kom ik misschien wel, heb het al aan hubbie gevraagd want ik zou het graag willen zien. Succes ermee!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...