Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.30 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Veel plezier op dit blog!

**************************************************

vrijdag 12 september 2014

Sprookjes-kasteel

Kan iemand me alsjeblieft een zak met tijd geven? Een hele grote?? Want wat zie ik toch mooie dingen, wat zou ik graag nog meer maken! Deze.....zéker!


Een prachtige deken met een sprookjeskasteel gebreid in verschillende steekjes. Dit patroon vond ik (weer) via Ravelry, te koop in Engels.  De maat is een beetje afhankelijk van het garen dat je kiest.


Foto's Ravelry

Het patroon is niet goedkoop, maar dan héb je ook wat :-) 
Jammer dat het Engels is? Er zit een schema bij, dan is het beslist niet moeilijk! En verder hou ik me zeker aanbevolen voor tips/patronen van Nederlandstalige ontwerpers.

9 opmerkingen:

 1. Je kunt toch ook gewoon zelf zoiets bedenken? Breisteken zijn niet vierkant, je kunt brei-ruitjespapier uitprinten en daarop globaal een tekening maken. Dan de hokjes volgens de lijnen kleuren en je hebt een patroon. Ik denk dat je met deze duidelijke foto's als hulp een heel eind komt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Jeanet, ik ontwerp nederlandse breipatronen :)
  Ik ben een tijdje geleden begonnen en ontwerp knuffeltjes.
  Je kunt mij op ravelry vinden onder: this is suzy
  Ik zou het leuk vinden als je een keer op mijn pagina komt kijken.

  Groetjes Elma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ook deze is heeel erg mooi
  Doe mij ook zo'n zak tijd, als je er vind

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, en als je zo'n zak vindt of ergens kan bestellen, doe meteen eentje meer voor mij asjeblieft Jeanet of misschien 2, om eentje in reserve te hebben. Dat dekentje is weer super! Je zou zelf een tekening kunnen zoeken en omzetten in rijtjes in 1 steek die anders is, moest ik zo'n zak tijd krijgen zou ik dat zeker eens willen proberen om zoiets uit te tekenen. Momenteel maak ik patroontjes voor biscornu's (speldenkussentjes in kruissteek), die ik op mijn blog ga plaatsen en ik vind het leuk, dus waarom ook geen dekentje???? Wie weet.....als de zak toekomt :-) :-)
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geweldig,wat een idee,groetjes irena

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeg Jeanet, als jij zo'n zak vindt of krijgt, zou je ons daarvan dan deelgenoot willen maken? En dan vooral de afzender erbij vermelden?
  Ik denk dat die afzender dan super veel fans scoort!!
  Het is een chronisch probleem van velen onder ons!
  Maar die deken vind ik ook super!!

  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is inderdaad een prachtig mooi patroon. Nooit gezien, dus dank voor de tip!

  Jij zit met hetzelfde probleem als ik, Jeanet, want ik kan ook weinig in het Nederlands vinden. Dan maar patronen met tekeningen!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...