Welkom op dit blog!

Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien en haken is. Vrijwel elke dag komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien.

Ik verwijs in mijn blog ook naar patronen van particulieren die te koop zijn via verzamelsites zoals Ravelry en Etsy. De patronen zijn soms alleen in het Engels beschikbaar. Deze verkoop ik zelf niet, ik kan ze niet vertalen, ik kan ze ook niet voor anderen bestellen. Ik wil alleen maar tips geven over alles wat mogelijk is op handwerkgebied - breigarens verkoop ik uiteraard wel! Daarvoor kun je altijd langskomen of mailen.

Natuurlijk kun je ons ook altijd bezoeken in onze winkel in Arnemuiden. Wij zijn geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 - 16.00 uur.

Woon je niet in de buurt? Een deel van het assortiment kun je vinden in onze webshop. Uiteraard waarderen wij je aankoop zeer!

Veel plezier op dit blog!

********************************************woensdag 24 september 2014

Bezig.... én nog een workshop!

'k Ben nogal "bezig". Druk zegt zo weinig en klinkt zo negatief. En dat is het vooral niet! Ik ben lekker B-E-Z-I-G! En ik natuurlijk niet alleen. Als we niet samen aan het opbouwen zijn op de Werf, dan zijn wel bezig de met de spreekwoordelijke puntjes op de i. En deze i heeft zoveel puntjes....
Volgens mij hebben we een digitale snelweg opgebouwd tussen ons drieën, AnjaStefanie en ik. Als de computer aangaat, vliegen de mails ons om de oren.

Wil je een tipje van de sluier zien opgelicht? Kijk dan eens op het blog Zeeuwse visserstruien! (Vind je ook een routebeschrijving, alhoewel verdwalen in Arnemuiden best moeilijk is..)


En we zijn druk bezig met publiciteit. Da's een vak apart, hebben we gemerkt :-)
Naast de bekende kanalen als kranten en zo, willen we aan jullie - lezers van onze blogs - ook vragen om te delen, te lezen, misschien te schrijven? Yes! Zo maken we de expositie tot iets ontzettends moois. Natuurlijk wil je misschien eerst een keer komen kijken? Vanaf 30 september - 1 november is de tentoonstelling gratis te bezichtigen van dinsdag - zaterdag (13.00 - 17.00 uur).
En er is elke dag wel wat leuks te beleven!

Op dinsdag en donderdag zijn de vrijwilligers van de stichting Hoogaars bezig in de andere schuur met het restaureren van de oude schepen.
En op woensdag en zaterdag is ook het andere museum geopend, zodat je middag aardig gevuld wordt! Bovendien is elke woensdagmiddag Stefanie zelf aanwezig om uitleg te geven over de expositie, bloglezers te verwelkomen met een bakje koffie.

Op 4 oktober hebben we rond de visserstruien een eerste workshop, meer info vind je hier. Deze workshop is bijna vol, er kunnen nog 2 personen bij. Aanmelden kan per mail.


Op zaterdag 1 november hebben we nóg een workshop rondom de visserstruien:

Hoe zit dat toch met de 'goede' en de 'verkeerde' kant van het werk. Wanneer brei je een rechte en wanneer brei je een averechte steek? En waar moet je beginnen?
In de workshop die wordt georganiseerd op 01 november gaan we de ins en outs bekijken van het breien van patronen in rechte en averechte steken.
We breien heen en weer en maken een proeflap met daarin twee Arnemuidse motieven.


Dit is tevens de laatste dag dat het mogelijk is de tentoonstelling 'Truien bij de Vleet' in Arnemuiden te bezoeken.

Algemeen:
 • De workshop kost € 20,00
 • Inclusief 1 bol Miami of 1 bol Scheepjes Softfun
 • Tijdsduur: ongeveer 2 uur + begeleide tour op de tentoonstelling van ongeveer 1 uur
 • Datum en tijd: Start op zaterdag 01 november 2014 om 13.00 uur in de Zaagloods op de Werf Meerman.
  Daarna van 14.00 - 16.00 uur workshop in de winkel op de Markt, uiteraard met koffie, thee en wat lekkers.
 • Maximum aantal deelnemers: 10
Zelf meenemen:
 • een paar breinaalden met knop 3.5 mm óf een (lange) rondbreinaald 3.5 mm. We breien heen en weer.
 • eventueel: 4 markeerringen / stekenmarkeerders
 • óf deze materialen aanschaffen in de winkel
Niveau:

 • kunnen opzetten en afkanten
 • recht en averecht kunnen breien

Heb je een patroon van een visserstrui-motief en weet je écht niet hoe je dit moet lezen? Dan is dit een workshop voor jou! Ook voor deze workshop kun je je opgeven per mail.O ja! En nog wat... Kom je naar de expositie en wil je iets bestellen van de website van TikkeltjeZeeuws.nl (of iets anders?). Dan is het slim om dit van te voren te reserveren, dan weet je zeker dat het voor je klaar ligt! Een mailtje of bestellen via TikkeltjeZeeuws is voldoende....


3 opmerkingen:

 1. Yep..ik heb al een link aan de zijkant van mijn blog staan en ik ga er ook nog over bloggen als ik geweest ben..reken maar! ;) Hoe meer mensen ...hoe meer vreugde!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat lief! En inderdaad - hoe meer zielen..hoe meer vreugd! Tot gauw...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ok Jeanet, ik zal er zeker eens over schrijven binnenkort en wat reclame maken of een linkje met foto aan de zijkant kan ook helpen natuurlijk. Ik ben nog altijd van plan om te komen, wanneer weet ik nog niet, maar we hebben nog ruim de tijd, het moet nog van start gaan :-) Veel succes alvast!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...