Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

maandag 22 september 2014

Voorbereiden...

Met nog een paar dagen te gaan voor de officiële opening van de expositie "Truien bij de Vleet", moet er nog aardig aangepoot worden om alles rond te krijgen.

We zijn heel blij dat we gebruik mogen maken van de Zaagloods van de Historische Scheepswerf C.A. Meerman. Maar naast een museum is deze werf zeker ook nog een wérkende werf, waar hoogaarzen en ander maritiem erfgoed wordt gerestaureerd en onderhouden. En bij een werkende werf krijg je dit:


Het is dan ook een Zaagloods!


Dus gingen we aan de slag met wat hulptroepen om het ergste stof, muizekeutels en spinrag weg te werken. Maar een beetje zit er nog hoor! Da's authentiek :-)





En deze lieten we ook maar zitten: 


De truien zijn gebreid, de uitnodigingen de deur uit, tekstpanelen zijn klaar, we hebben er zo'n zin in!
En vanaf 30 september - 1 november is iedereen welkom. Meer informatie vind je hier.
De werf is gedurende de expositie helemaal te bekijken, vaak wordt er (m.n. op dinsdag en donderdag) actief gewerkt door de vrijwilligers van de Stichting Behoud Hoogaars aan de oude schepen (en dat maakt het direct een leuk uitje voor manlief??)

Kan ik het toch niet laten om weer een patroontje erbij te zoeken...
Deze mutsen zijn gebaseerd op patronen van visserstruien. Het zijn Engelse patronen, hier te koop.

Seaworthy Gansey Cap Pattern  Seaworthy Gansey Cap Pattern

Seaworthy Gansey Cap Pattern

Wordt zéker vervolgd....!

5 opmerkingen:

  1. Leuk hoor Jeanet..ik ben zó benieuwd! Top dat jullie dit allemaal doen. Tot 1 oktober. Lieve groet Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooh wat leuk, ik ga proberen te komen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit ziet er al heel goed uit! Jullie hebben echt al wel je best gedaan daar! En als ik ook maar enigszins kan ben ik vast van plan om te komen, dit spreekt me heel erg aan en hubbie nu ook met die "werkende" scheepswerf. Je mag ons dus zeker verwachten! Ik houd het in de gaten.
    Grtjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt een schitterend decor, maar gezien de loods echt gebruikt wordt en de mannen daar werken (en niet veel poetsen) zit er ook wat stof en aan spinnenwebben storen ze zich niet :-). Echt een aanrader om een bezoek aan de truiententoonstelling te combineren met een bezoek aan de werkende werf

    BeantwoordenVerwijderen