Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

dinsdag 2 september 2014

Van slag...

Beste Dief,

Vond je 'm ook zo mooi, die Sonnensegelsjaal? Ik ook! Hij was dan ook prachtig, he? Gemaakt van een streng knalgroene zijde met streepjes van verschillende kleurtjes van de Invicta Colour. De 2 verschillende garens versterkten elkaar in dit leuke patroon. Ontzag je het breien een beetje? Dat begrijp ik. 800 meter zijde en 420 meter wol brei je echt niet zomaar weg met naalden 3½, daar zitten veel uurtjes in. En toen zag je de sjaal zo maar liggen in de winkel - kant en klaar nog wel. Zo maar voor de pak. Misschien zat je er al heel lang naar te kijken, want hij zat vaak op de pop die voor de winkel staat. Weet je, dat deed ik expres om mensen naar binnen te lokken. Want door die prachtige, kleurige sjaal werden mensen nieuwsgierig. Die kwamen naar binnen en kochten soms een streng zijde of kochten iets anders om te haken of te breien. Daar werd ik weer blij van want zo verdien ik geld. Wij moeten namelijk wat geld verdienen om de hypotheek en zo wat andere dingetjes te betalen. Of eigenlijk 2 hypotheken want we wonen ook nog ergens. En weet je dief, weet je wel hoeveel bolletjes en strengetjes wol ik moet verkopen om rond te komen. Heel, heel veel. En dat lukt vaak niet. Dan ben ik van slag, want dan moet ik rekenen en piekeren en veel nee zeggen tegen de dingen die ik wel zou willen, of nodig heb.

Maar nu ben ik nog veel meer van slag. Want je hebt mijn sjaal meegenomen. Zonder te vragen of te betalen nog wel. Je hebt wel smaak, want zijde is prachtig. Ik zou willen dat hij heel veel aan je hals kriebelt, maar dat doet zijde niet. Ben je dezelfde die toen het zijden kolletje meenam, of misschien ook de rode sjaal die ik nergens meer vinden kan. Weet je, die rode sjaal was niet van mij, maar van een goede behulpzame vriendin. Hoe ga ik dat vertellen? Zal ik je eens iets vertellen, Dief? Tot nu toe geloofde ik altijd in het goede van mensen. Zo ben ik, naief he? Ik ben daarom van slag. Behoorlijk, zelfs!

Beste Dief, misschien lees je dit ook wel. Ik hoop het, want zo´n 10.000 mensen lezen dagelijks mee. Misschien krijg je een beetje spijt en hang je de sjaal vanavond in het donker aan een zakje aan de winkeldeur. Wat zou ik blij zijn. Wil je dan die rode sjaal niet vergeten? Ik vind het ook niet erg als je ´m opstuurt,  hoor. Je hoeft je adres er niet bij te zetten.

Jeanet


PS. Deze sjaal is al door heel veel mensen gebreid (gewoon netjes een pakketje gekocht, uren gebreid), er lopen dus heel veel groene sonnensegels rond..... en ook andere kleuren!!


61 opmerkingen:

  1. ooo zo erg!! ik hoop echt dat de dief wroeging krijgt en hem terugbrengt...zelf ben ik ook zo naief, ik zit zelfs nu te denken: misschien is hij weggewaaid...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat erg is dit toch, waarom kunnen sommige mensen niet van andermans spullen afblijven! Ik kan me voorstellen dat je van slag bent! Sterkte en hopelijk krijgt er iemand berouw! Warme groet, Noor

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Arme Jeanet!!!! Wat ongelofelijk gemeen dit! Jij in je mooie winkeltje, altijd maar je best doen voor iedereen, en dan nu deze sjaal gestolen?
    Bah, bah, eindeloos bah!!!!!!!!!
    Ik hoop zo dat ie straks aan je deur hangt, en dat de dief wroeging krijgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ai ai ai ai!!!
    Ik hoop inderdaad dat de DIEF dit leest.... Maar ben bang van niet....
    Iemand die een beetje creatief gevoel in z'n kleine teen heeft zitten wéét gewoon dat je zoiets niet kán lenen!!! Daar behoort een vergoeding tegenover te staan!!
    Want weet je, dieven voelen zich vaak niet eens zo slecht, ze lenen even iets, vergeten het te zeggen en nog vervelender, ze vergeten het ook altijd terug te geven...
    Maar ik snap heel goed dat jij stevig aan het balen bent!!!!
    Hier zit nl nog zo'n persoontje dat altijd van het goede van de mensheid uit gaat....

    Lieve groet,
    Marian

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ohh wat erg zeg.
    Ik hoop dat de dief dit leest en spijt krijgt
    en dan de sjaal terug brengt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat erg!! Triest dat er dergelijke mensen zijn.
    Hoop dat het terug komt. Want in Nederland kan ze er niet mee lopen. Wij herkennen het direct. Dus dief...breng terug wat niet van jou is.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Laten we met z'n allen opletten of we de DIEF misschien kunnen traceren? Iemand zal toch deze sjaals gaan dragen, ook al wordt ie misschien weer door verkocht. Tja, in het buitenland wordt het een beetje moeilijk te traceren...
    Nog even Jeanet, en je moet een camera ophangen! In ons dorp doen ze dit ook met diefstal en het filmpje komt gewoon online!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ooohhhh Jeanet... ik krijg hiervan tranen in mijn ogen...
    Ik weet, hoe hard jij en Ali moeten werken voor jullie centjes... hoeveel zorg en stress dit met zich mee brengt... Mensen hebben geen idee!!
    Ik weet, hoe jullie altijd klaar staan voor iedereen!!! Hoe gastvrij jullie zijn, hoe behulpzaam, hoe bereidwillig om in te springen en te helpen!
    En dan dit.... echt ongelofelijk misselijk..
    Sterkte meis! En dikke knuf!! Xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat erg voor je Jeanet, hoe jammer dat er mensen rondlopen die niets ontzien. Ik duim ervoor dat je hem terug krijgt en ik hoop dat alle mensen die je blog volgen uitkijken naar die mooie sjaal
    Groetjes
    Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. begrijp ik niet, dat iemand zoiets doet, kan je het niet betalen, laat het liggen... zo heb ik het geleerd... begrijpelijk dat je van slag bent! hopelijk krijg je beide sjaals terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Niet te geloven in wat voor wereld leven we toch ze kunnen niet meer van andermans spullen afblijven

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Oei, wat kan ik hier slecht tegen.. Wat een lef ook, om zomaar zo'n mooie sjaal mee te nemen.. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat is dit verschrikkelijk en ongelooflijk!!!
    Weet je nog, dat ik de sjaal kort geleden heb gepast en dat mooie garen heb gekocht om hem ook te breien, maar dan in andere kleuren.
    Hopelijk krijgt de dief spijt.
    Lieve groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben sprakeloos van zulk asociaal gedrag.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Dat meen je niet Jeanet!! Wat afschuwelijk!! k weet niet eens wat ik moet zeggen. Zo'n mooie sjaal, Voor mij de inspiratie voor mijn eigen sjaal. Hoe kan iemand dat nou doen!
    Weer iemand die je vertrouwen beschaamt.
    Sterkte!
    Liefs, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo Jeanet . Das ist nicht gut , was da passiert in Deinem schönen Wolladen . Ich wünsche Dir , das das Sonnensegel zurück kommt . Das ist doch schon der 2 . Schal der fehlt . Der Dieb soll gefast werden , das ist unmöglich was er gemacht hat . Gruß Martina

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een naar stukje,vanmiddag waren Mattie en ik nog in je winkel,was zo gezellig!
    Hopelijk komt het vlug terug!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Zooooo terecht dat je van slag bent. En wij met jou. Misschien, héééél misschien ... bij ons is een gestolen fiets een keer terug gezet. Het kan dus.
    Groetjes, Alyt

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Niet te geloven. Zo brutaal.
    Ik hoop dat je toch kunt blijven geloven in de goedheid en het vertrouwen van het grootste deel van de mensheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  20. O Jeanet, wat erg. Dat iemand dat op zijn geweten kan hebben. Ik zou niet meer in de spiegel durven kijken want ik zou mezelf niet meer in de ogen kunnen zien...
    Ik snap zo goed dat je van slag bent, je gaat van het goede van de mensen uit, en dan blijkt dat je te goed van vertrouwen bent... zo jammer...
    Ik hoop dat je ons morgen kunt melden dat de sjaal inderdaad in een tasje aan de deur hangt...
    Liefs,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Lieve Jeanet, ik word er verdrietig van! Ik hoop dat het voor de desbetreffende persoon / personen duidelijk is dat ze niet alleen van jou gestolen hebben, maar ook van de mensen die voor het garen betaald hebben en die uren werk in de voorbeelden gestoken hebben. Als ze nog een beetje karakter hebben zullen ze de sjaals terugbrengen! Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Oh wat erg. Grrr vreselijk dat iemand niet met zijn/haar tengels van andermans spullen af kan blijven.
    Ik hoop dat de dief spijt krijgt en dat je alles terug krijgt.
    Sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Oh wat triest! Ik ben net zo naief als jij hoor, denk dan toch nog even dat 'ie misschien wel is weggewaaid? Maar dat zal wel niet zo zijn. De DIEF zal dit niet lezen, geen creatief persoon zou zoiets toch doen, wetende hoeveel tijd en geld hier in is gestoken? Maar ook dat is weer naief, op de Handwerkbeurs was er dit jaar ook al het e.e.a. gestolen van de kraam van Zijmaakthet! Je moest dus alles gaan vast maken?! Dat is toch te gek!
    Ik hoop dat de dief zo dom is om de sonnensegel bij jullie in het dorp te gaan dragen, en zo wordt betrapt! Maar mensen, let op, Jeanet schreef niet voor niets de P.S.
    Er zijn ook mensen die dezelfde kleuren hebben GEKOCHT en zelf hebben gemaakt.. Hoe dan ook, veel sterkte gewenst, want een eigen wolwinkeltje is geen vetpot!
    Anja

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik herken wat je zegt over de Handwerkbeurs, daar was bij de stand van mijn vriendin Alet ook gestolen. En ja, ik zeg het nu maar gewoon hardop: gestolen!!! Zij heeft uiteindelijk alles met vissergaren vastgezet, maar... dat wil je toch niet??!! Echt belachelijk, in wat voor wereld leven we...

      Verwijderen
  24. Gelukkig hebben we de foto's nog..... Jee, wat vind ik dit een naar bericht en wat heb je het mooi en goed verwoord.
    Sterkte!
    Lieve groet,
    Akkelien

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gatsie hier kan ik echt kwaad om worden.
    Zou de dief dit nu met plezier dragen?
    Ik hoop dat het terug komt.

    Gr jacoline

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat vervelend voor je, is echt respectloos. Sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Getver je meent het niet Jeanet!
    Ook ik ben zo naïeve muts.....
    maar als je al niet van het goede van een mens uit kan gaan ......
    Ik kan hier zo verdrietig en boos van worden.
    Hopelijk krijg degene last van z'n geweten en zie je de sjaal snel terug.
    Ik geloof in karma, in wie goed doet goed ontmoet.
    Ik hoop de dief ook en vannacht toch spijt krijgt.
    Ik vind dat je het erg mooi verwoord hebt en dat je wat verdriet en boosheid
    van je af hebt kunnen schrijven want zo heel veel energie is zo iemand niet waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Mijn en dijn voor sommige mensen is dat heel moeilijk! Ik hoop echt dat de sjalenstand terechtkomen!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Wat triest. Kan me heel goed voorstellen dat je van slag bent. Ik zou het zeker ook zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  30. oh jeanet, wat triest! Ik denk altijd dat handwerkende mensen en mensen die handwerkwinkels bezoeken, leuke creative gezellige mensen zijn. Ook naïef misschien, maar je wilt toch in het goede van de mens geloven. Zo jammer dat dat tegenwoordig steeds minder kan. Hopelijk komt de dief tot inkeer.

    BeantwoordenVerwijderen
  31. ik hoop écht dat de dief het leest en zich heel heel erg slecht voelt en dat allemaal terug bezorgt.

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Jeeetje, wat naar, onbegrijpelijk. Hier nog zo'n naïeveling...ik geloof eerder in vergissingen dan in opzet.. Maar dit...snap dat je van slag bent...sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nou Bea wordt wakker een vergissing geloof je dat echt
      jeanet hoopt dat de sjaal kriebelt
      ik ben wat harder van mij mag hij om dr nek plakken en dan stikken haha

      Verwijderen
  33. Wat vreselijk naar, dat iemand zomaar je spullen meeneemt!! Ik hoop dat je de sjaal terugkrijgt, maar ook je vertrouwen in mensen!

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Blijf van andermans spullen af! Hoop echt dat je je spullen terug krijgt en dat dit nooit meer gebeurt.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Te triest voor woorden... waarom doet iemand dat toch zo?
    Sterkte Jeanet.

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Zoveel brei uren zitten erin .. ik heb me een olienoot zitten breien op de sjaal. Laat aub degene die hem meegenomen heeft alles weer terug brengen.

    Astemeblieft hang een zakje in het donker aan de deurklink.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Oh wat erg, hoe kan iemand zoiets doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Ik voel helemaal met je mee, Naar. Sterkte. Liefs, Alexandra

    BeantwoordenVerwijderen
  39. ooo Jeanet hoe erg , ik weet hoe het voelt want het is mij helaas ook al een paar keer overkomen .
    En het trieste is dat ze gewoon in je winkeltje komt als klant , dus morgen gewoon weer voor je neus kan staan.
    Je vertrouwen is geschaad en je gaat al je klanten langs in gedachte...... kortom iedereen is verdacht , of eventjes toch ...... en je wilt dit helemaal niet , maar zo werkt het brein nu eenmaal.
    ik wens je heel veel sterkte , en hoop toch dat je het vertrouwen in de mensen niet verliest , wat al zie je het nu als een zwakte , het is juist je sterke punt..... groetjes vanuit de overkant

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. P.S. ik hoop dat de dader net zo slecht geslapen heeft als jij .....

      Verwijderen
  40. Wat vervelend, ik kan me niet voorstellen dat de DIEF plezier heeft in het dragen van de sjaal. Ik vind het zelf altijd leuk om zelf te breien en het daarna met trots te dragen. Ik weet hoeveel werk er in sommige projecten zit en vind het zonde als ik ze niet meer kan dragen om een of andere reden. Ik hoop dat je de sjaal weer snel in je winkeltje kunt showen.

    Het is uiteraard een rotstreek, daar kan niemand omheen, maar langs de andere kant is er in je winkeltje weer plek voor een nieuwe eye catcher...

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Wat triest zeg dat een ander gewoon iets meeneemt uit de winkel en er niet voor betalen wilt.
    Ik hoop dat als de dief dit leest dat hij/zei spijt krijgt en hem terug geeft aan jullie.
    Vraag me af waarom iemand zoiets doet!

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Niet te begrijpen!
    Print de tekst van je blog en hang 'm aan de binnenkant (anders wordt ie eraf gescheurd) van je etalageruit.
    Dan zijn er veel meer mensen die het weten dan alleen de bloglezers, die kunnen meekijken/ opletten.
    En vergeet geen aangifte te doen!
    Sterkte, wijsheid en vooral goede zaken.
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Getver wat een naar bericht! Ik hoop dat iemand haar betrapt bij het dragen (een persoon die zelf nooit handwerkt, en hem nu ineens heeft?). Ik kan mensen die zomaar iets meenemen van een ander met de beste wil ter wereld niet begrijpen!
    Jammer dat iemand die zoveel voor anderen doet, zo te pakken wordt genomen. Ik hoop dat je je geloof in het goede van mensen kan bewaren.
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Wat vreselijk, zoiets snap je niet, tenminste ik niet! Wat niet van jou is is niet van jou en blijf je met je tengels vanaf en steek je al zeker niet in je tas (of hoe het ook meegenomen is).

    Sterkte gewenst en ik hoop heel erg straks te lezen dat de dief tot bekeer is gekomen en de sjaal netjes retour heeft gedaan!
    Want hier werk je niet voor, en het maakt je werk er ook niet leuker op!

    Lieve groetjes,
    Hurms

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Wat afschuwelijk voor je Jeanet, en voor Ali en voor de maakster van de prachtige sjaal. Hier staat je verstand bij stil. Sterkte ermee!

    BeantwoordenVerwijderen
  46. In wat voor wereld leven we toch! Blijf van andermans spullen af. Ik hoop dat "de dief" berouw toont en de mooie sjaal terug brengt, maar daar heb ik een hard hoofd in. Sterkte ermee.

    BeantwoordenVerwijderen
  47. ik kan begrijpen dat iemand de sjaal heel mooi vind. Ik vind hem nl. ook schitterend. Maar dan snap ik nog steeds niet dat iemand hem zo meepakt. Je ziet toch hoeveel uren werk er in zit, en bovendien het is niet van jou, dus AFBLIJVEN.
    Zelf heb ik hem wel gebreid. In dezelfde kleuren. Gelukkig kan ik dat bewijzen, want hij staat ook op mijn blog. Maar wat maakt het mij verdrietig dat er mensen zijn die andermans werk op deze heel verkeerde manier 'eren'.

    BeantwoordenVerwijderen
  48. beste mevrouw,
    Ik vind het zo erg voor jou. Hopelijk komt de sjaal nog terug.

    BeantwoordenVerwijderen
  49. de sjaal kun je toch niet met "plezier"dragen zo,
    één tip voor de "dief" breng het terug en koop een pakketje om zelf de mooie sjaal te breien, zelf maak ik heel veel kaartjes en ook daar zit zo af en toe een "dief " tussen op de hobbybeurzen,gewoon een gestolen kaartje versturen.
    Maar sommige mensen hebben echt een dikke plank voor hun kop en kunnen gewoon een gestolen sjaal dragen of een gestolen kaart versturen.
    Jeanet hoop voor je dat het als nog teruggebracht word,al is het maar anoniem. Leef met je mee.

    groetjes Willie

    BeantwoordenVerwijderen
  50. Dat meen je toch niet! Alweer een sjaal gepakt in je winkeltje, wie durft dit en wie waagt het dan om hem aan te doen? IK zou me er NIET goed mee voelen, nog zelfs niet DURVEN dragen!!! Koop dan elders goedkopere wol en maak hem dan toch zelf. Weet je, die krijgt ooit het dak op zijn kop (dat zeggen ze hier) en het komt uit wie het deed, al brengen de kraaien het uit, maar uitkomen doet het op een dag, misschien heel onverwacht. Dit vind ik heeeeeel erg voor je, dat er zulke mensen bestaan. En dit zou mij ook overkomen, want ook ik ben zo een naief iemand net als jij die nooit slecht denkt van anderen, maar je ziet, niet iedereen is zo eerlijk. KOP OP! Die krijgt nog zijn verdiende loon.
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  51. Hier staat je verstand toch bij stil! Wie doet er nou zoiets?

    BeantwoordenVerwijderen
  52. Lieve Jeannet wat verschrikkelijk dat dit is gebeurt, hopelijk kun je nog na gaan wie er binnen is geweest zo ongeveer? wie weet als je rustig zit de tijd nog eens terug kunt halen dan weet vast de "dief" en anders als ze hier leest onmiddellijk de 2 sjaals in die tas aan de deur hangt! Onbegrijpelijk om van de goedheid en liefde voor het materiaal een hard werkend medemens zo te benadelen, ik duim voor je! groetjes BB

    BeantwoordenVerwijderen