Welkom op dit blog! Ik ben Jeanet Jaffari-Schroevers en mijn passie is breien en haken. Voor onze handwerkwinkel kom ik zoveel ideeën en patronen tegen, die kan ik nooit allemaal zelf uitvoeren! Daarom ben ik in 2012 dit blog begonnen - om te laten zien hoe leuk breien én haken is. Regelmatig komt er een item bij, vaak met patroon of links zodat je direct kunt beginnen. Ik probeer voor elk wat wils te zoeken, moeilijk en makkelijk, voor jong en oud, haken en breien. Natuurlijk ben je van harte welkom om onze stenen winkel in Arnemuiden te bezoeken. Openingstijden wo-vrij 9.00-17.00, za 9.00-16.00 uur. Let op: op vrijdag ben ik er zelf niet, Ali neemt de honneurs waar!

zondag 17 augustus 2014

Juun

Ik kan er niets aan doen, maar ik heb al visioenen van een knappend houtvuurtje in een open haard...
Het was weken geleden dat de achterdeur echt de hele dag gesloten bleef, ik heb zowaar een beetje koude voeten, de tuin ziet er nogal verwaaid uit. Ik las heerlijk op de bank de nieuwe Seasons en bedacht dat elk seizoen toch zijn charmes heeft... hoewel ik hoop dat we nog een heerlijke nazomer krijgen, kan een dagje somberen buiten best lekker zijn! Langzaam tijd voor af en toe een warm handwerk-ideetje, het moet tenslotte nog gemaakt worden ook, he?


Deze kol kreeg de naam Funny Union, (= uitjes, zwiebeln of  "juun" in mooi Zeeuws) gebaseerd op het prachtige steekje dat doen denken aan de laagjes van een ui. Het patroon kun je weer kopen op Ravelry, het is niet meer dan een schema. De kol wordt in het rond gebreid op naalden 5, en is in 2 maten beschreven. In de winkel heb ik prachtig garen, Rowan Pure Wool Worsted (100% wol) in 10 verschillende kleuren die er erg geschikt voor zou zijn (foto volgt nog wel), met een zelfde stekenverhouding.


Je kunt het motief natuurlijk voor veel meer dingen gebruiken, bijv. een kussen...



6 opmerkingen:

  1. Laat de herfst maar komen, na een mooie nazomer. Geen seizoen, altijd mooi weer, lijkt me saai

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Очень интересный узор.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel leuk motiefje voor vanalles en nog wat! En je hebt gelijk, elk seizoen heeft zijn charme.
    Groetjes, rita.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik vind het weer prachtig mooi... Ja, het is best lekker om met dit soort weer lekker binnen aan de slag te gaan... naast huishoudelijke dingen ook weer het handwerken op te pakken... heerlijk hoor.
    Ik wens je een heel fijne avond,
    Lieve groet,
    Mirjam

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een prachtig motief! Heb het maar weer opgeslagen bij de favorieten. Hoop dat ik er nog eens aan toe kom.
    En ja, wij hebben het er hier ook al over gehad, wanneer de haard weer aan kan. Het lijkt alweer herfst.
    Groetjes Monique

    BeantwoordenVerwijderen